Linkovi

Trampov kandidat izgubio u Alabami


Bivši predsednik Vrhovnog suda Alabame i kandidat za Senat SAD Rej Mur na jučerašnjem skupu u Montgomeriju, u Alabami

Ultrakonzervativni bivši sudija Rej Mur slavi pobedu na primarnim izborima Republiaknske stranke u saveznoj državi Alabama, nad čovekom koji je trenutno na položaju senatora, a kojeg je podržao predsednik Donald Tramp. Ova poltička trka privukla je veliku pažnju na nacionalnom nivou zbog činjenice da je Tramp čvrsto stao uz senatora Lutera Strejndža, dok je Mura podržao doskorašnji glavni strateg Bele kuće Stiv Benon.

Bivši sudija Rej Mur kaže da njegova pobeda ne znači da neće podržavati predsednika, ali uz nekoliko uslova.

"Sve dok radi po Ustavu, sve dok unapređuje naše društvo, našu kulturu, našu zemlju, biću mu podrška".

Mur će se za mesto u Senatu, u decembru nadmetati sa demokratom Dagom Džonsom, a pobednik će dobiti mandat do 2020. godine, koji je ostao upražnjen odlaskom Džefa Sešnsa na položaj sekretara za pravosuđe.

Poraženi Luter Strejndž, koji je postravljen da privremeno popuni mesto u Senatu kada je Sešns podneo ostavku, čestitao je Muru i osvrnuo se na trku koja je po svemu dsudeći ostavila veliki utisak na njega

"Suočavamo se sa političkim okruženjem sa kakvim ja nikad nisam imao iskustva. Radio sam kao mornar u Severnom moru i sa svojim prijateljem Nilom Eliotom plovio nemirnim vodama, u nekim od njih smo se zamalo prevrnuli. Ali verujte mi, političke vode i politički vetrovi u ovoj zemlji, trenutno je vrlo teško ploviti s njima, veoma teško je sve to razumeti".

Predsednik Tramp čestitao je Muru na pobedi – porukom na Tviteru.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG