Linkovi

Sešns će svedočiti u Kongresu


Sekretar za pravosudje Džef Sešns
Sekretar za pravosudje Džef Sešns

Američki Sekretar za pravosudje Džef Sešns je naveo u jučerašnjem pismu Kongresu da će se pojaviti pred senatskim odborom za obaveštrajne aktivnosti koji istražuje rusko mešanje u prošlogodišnje predsedničke izbore. Sešns će, prema očekivanjima, odgovarati na pitanja o sebi koja su proistekla tokom prošlonedeljnog svedočenja bivšeg direktora Federalnog istražnog biroa Džejmsa Komija.

Sešns je sebe izuzeo iz istrage Sekretarijata za pravosudje o navodnim ruskim aktivnostima, jer je bio jedan od funkcionera Trampove kampanje koji su se sastali sa ruskim ambasadorom u Sjedinjenim Državama pred izbore.

U januaru kada se pojavio na pretresu pred potvrdu njegove nominacije na položaj Sekretara za pravosudje, Sešns je na pitanje senatora Ala Frankena, demokrate iz Minesote, svedočio da se nije sastao sa zvaničnicima ruske vlade tokom kampanje.

On je kasnije priznao da je imao dva sastanka sa ruskim ambasadoriom Sergejem Kisljakom, ali je naveo da nije bilo potrebe da ih ranije obelodani. Pitanja o Sešnsu su se ponovo pojavila prošle nedelje posle Komijevog svedočenja o njegovim razgovorima i susretima sa predsednikom Trampom neposredno pre no što je otpušten.

XS
SM
MD
LG