Linkovi

Džef Sešns pod pritiskom Kongresa i Trampa


Džef Sešns, sekretar za pravosuđe.
Džef Sešns, sekretar za pravosuđe.

Sekretar za pravosuđe Džef Sešns je pod sve većim pritiskom Kongresa i Bele kuće zbog svojih kontakata sa bivšim ambasadorom Rusije u Vašingtonu i kasnije odluke da se izuzme iz istrage svog sekretarijata o navodnom dosluhu izbornog štaba predsednika Trampa sa Rusijom.

Drugi dan za redom, Tramp je na Tviteru kritikovao Sešnsa ističući da je Hilari Klinton, demokratska kandidatkinja na prošlogodišnjim izborima, ona koja treba da bude pod istragom. „Sekretar za pravosuđe Sešns je zauzeo vrlo slab stav prema prestupima Hilari Klinton“, tvitovao je Tramp koji je dan ranije opisao Sešnsa kao „sekretara u tesnacu.“

Senatorka Dajen Fajnstajn iz Odbora za pravosuđe pozvala je Sešnsa da se što pre pojavi pred tim odborom da bi odgovarao na pitanja o svojim razgovorima sa bivšim ruskim ambasadorom Sergejem Kisljakom tokom predsedničke kampanje 2016.

Vašington Post prenosi da je Kisljak svojim nadređenima u Moskvi prošle godine preneo da jeste razgovarao o temama u vezi sa kampanjom sa Sešnsom.

U međuvremenu, Sešnsove bivše kolege u Senatu, među kojima su Lindzi Grejem i Ričard Šelbi, stali su u njegovu odbranu a Grejem ga je na Tviteru nazvao „pouzdanim konzervativcem“ i jednim od „najpoštenijih ljudi koje je upoznao u političkom životu.“ „Današnji tvit predsednika Trampa da bi sekretar Sešns trebalo da goni njegovu bivšu rivalku je izuzetno nedoličan“, tvitovao je takođe Grejem.

XS
SM
MD
LG