Linkovi

Napadač ubio četvoro ljudi u Denveru, nakon potere policija ga usmrtila


Naoružani policajci ispred zgrade u Lejkvudu, Kolorado, 27. decembra 2021, na fotografiji preuzetoj sa društvenih mreža.

Usamljeni napadač u ponedeljak je ubio četiri osobe i ranio troje, uključujući jednog policajca, u pucnjavi u oblasti Denvera koja se odvijala na nekoliko lokacija i koja se završila tako što je policija ubila osumnjičenog, saopštile su vlasti.

Istražitelji tek treba da utvrde motiv divljanja, koje je počelo oko 17 časova. kada je napadač pucao i ubio dve žene i ranio muškarca u blizini centra Denvera, rekao je šef policije Pol Pazen na brifingu.

Osumnjičeni je zatim pobegao automobilom i smrtno ranio čoveka pucajući u njega u istočnom Denveru u četvrti Čizmen park, pre nego što je ponovo otvorio vatru u naselju u zapadnom Denveru gde niko nije pogođen, rekao je Pazen. Prema Pazenu, osumnjičeni je dva puta razmenivao vatru iz svog vozila sa policajcima Denvera koji su ga gonili, onesposobivši policijsko vozilo.

Odatle se napadač odvezao u susedni grad Lejkvud, gde je pucao i ubio četvrtu osobu unutar neimenovanih poslovnih prostorija, rekao je portparol policije Lejkvud Džon Romero.

Naoružani napadač je pobegao od policije Lejkvuda kada su pokušali da ga privedu i upustio se u vatreni okršaj sa policajcima pre nego što je pobegao pešice i utrčao u hotel, gde je pucao i ranio službenika, rekao je Romero.

Zatim je ponovo pucao na policajce, ranivši jednog od njih, pre nego što ga je policija ubila, rekao je Romero novinarima.

Vlasti nisu javno identifikovale osumnjičenog, a navedene okolnosti koje su dovele do pucnjave ostaju pod istragom.

Zdravstveno stanje ranjenog oficira i civila nisu odmah poznati, rekao je Romero.

En Vilson, koja je kupovala u prodavnici mobilnih telefona u Lejkvudu kada je u blizini izbila pucnjava, rekla je TV stanici pridruženoj NBC-u sa sedištem u Denveru da je čula "sedam ili osam pucnjava, a zatim kao još jedan set od možda još pet".

Vilsonova je rekla da su nju i druge kupce zaposleni u radnji brzo uveli u stražnju prostoriju iza sigurnosnih kapija dok opasnost nije prošla. "Strašno je, strašno vreme u kome živimo", rekla je ona.

XS
SM
MD
LG