Linkovi

Tri osobe povređene u pucnjavi u školi u Ajdahu


Policija ispred osnovne škole Rigbi u Ajdahu ( Foto: John Roark /The Idaho Post-Register via AP)
Policija ispred osnovne škole Rigbi u Ajdahu ( Foto: John Roark /The Idaho Post-Register via AP)

U pucnjavi u jednoj osnovnoj školi u američkoj saveznoj državi Ajdaho povređeno je dvoje učenika i čuvar, dok je jedan učenik priveden, saopštile su lokalne vlasti.

Povređeni nisu životno ugroženi, rekao je šerif okruga Džeferson Stiv Anderson.

“Danas se dogodila najgora noćna mora s kojom može da se suoči jedan školski okrug. U osnovnoj školi Rigbi došlo je do pucnjave. Do sada znamo da je napadač uhapšen. Učenici nisu više u opasnosti", rekao je načelnik školskog okruga Džeferson Čed Martin.

Na licu mesta su bili brojni pripadnici organa za sprovođenja zakona, a učenici su evakuisani u obližnju srednju školu, dok su roditelji u redu čekali da ih povedu kući.

Rigbi je mali grad, oko 145 kilometara udaljen od nacionalnog parka Jelostoun. Lokalnu osnovnu školu pohađa oko 1.500 učenika od 6. do 8. razreda.

“Molim se za živote i bezbednost onih koje su pogodili današnji tragični događaji. Zahvaljujem se organima za sprovođenje zakona i školskim zvaničnicima koji su odgovorili na incident", saopštio je guverner Ajdaha Bred Litl.

Reč je o drugoj pucnjavi u školi u toj saveznoj državi. 1999. godine, učenik u jednoj srednjoj školi ispalio je nekoliko metaka iz puške. Povređen je jedan učenik.

XS
SM
MD
LG