Linkovi

Jedna osoba ubijena, a jedna ranjena u pucnjavi u školi u Tenesiju


Scena ispred srednje škole u Noksvilu posle pucnjave

Jedan muškarac je ubijen, a policajac ranjen u razmeni vatre u srednjoj školi u Noksvilu, Tenesiju, kada je policija došla na poziv da je u školi naoružani napadač.

Policija je saopštila da nema više žrtava, a da je napadač priveden. Kada su došli u srednju školu Ostin-Ist Magnet u Noksvilu, zatekli su muškarca sa oružjem i počeli da pucaju.

Policajac iz Noksvila je ranjen i prevezen u bolnicu sa povredama koje nisu opasne po život.

Graonačelnica Noksvila Indija Kinkenon rekla je da se policajac dobro oseća i da je svestan.

Troje učenika te srednje škole je ubijeno u obližnjem kampusu pre manje od tri nedelje, rekla je policija.

FBI iz Tenesija je poslao agente u školu.

Prošle nedelje repulikanski guverner Bil Li potpisao je zakon po kojem je Tenesi poslednja država koja dozvoljava većini starijih od 21 godine da nose oružje, u futroli ili bez nje, bez da su prethodno prošli bezbednosne provere i obuku.

Li je stavio sa strane primedbe grupa za bezbedno nošenje oružja koje smatraju da su bezbednosne provere bile važna kočnica u sistemu i određivale ko treba, a ko ne treba da nosi oružje.

Taj zakon, koji se ne odnosi na puške, stupa na snagu 1. jula. Neke kazne su pooštrene, pa je na primer krađa oružja koja je sada prekršaj koji se kažnjava sa 30 dana zatvora, postati krivično delo kažnjivo sa šest meseci zatvora.

Kada su ga pitali da li ga brinu nedavna masovna ubistva u Džordžiji I Koloradu, Li je odgovorio odrično i rekao da pooštrene kazne znače da su zakoni stroži, što će sprečiti oružano nasilje.


XS
SM
MD
LG