Linkovi

Teodosić: Sigurno se vraćam u Evropu, tokom sezone ili na kraju


Teodosić: Sigurno se vraćam u Evropu, tokom sezone ili na kraju
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:02 0:00

Teodosić: Sigurno se vraćam u Evropu, tokom sezone ili na kraju

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić planira da se najkasnije po završetku predstojeće NBA sezone vrati u Evropu i tamo nastavi karijeru. Posle utakmice svojih Klipersa u Vašingtonu, Teodosić je za Glas Amerike rekao da veruje da će reprezentacija Srbije učestvovati na Svetskom prvenstvu u Kini sledeće godine, i da će on lično biti na raspolaganju selektoru. Teodosić je takođe govorio i o tome kako se privikava na malu minutažu ove sezone, ali i o uspešnom početku sezone svog tima.

Teodosić: „Jedan dobar početak sezone, imamo veoma dobar, pozitivan skor. Večeras (protiv Vašingtona) smo isto igrali dobro, bili blizu pobede, ali nismo imali koncentraciju pred sam kraj utakmice i izgubili smo“.

Glas Amerike: Što se tebe tiče, ove sezone igraš značajno manju minutažu. Prošle godine bili su problemi sa povredama, i na početku ove sezone navodno je bilo malih problema s povredom, bar tako je trener (Dok Rivers) govorio... Kako si sad zdravstveno i kako se navikavaš na ovu, svakako tešku situaciju, da ne dobijaš veliku minutažu?

Teodosić: „Iskreno, malo mi teže ide da se naviknem... ali pokušavam. Inače, ja sam potpuno zdrav, i nemam nikakvih problema što se tiče povreda, tako da videćemo šta će biti u nastavku sezone“.

Boban Marjanović i Miloš Teodosić pokušavaju da zaustave košarkaša Atlante Diandrea Bambrija (Rojters/Dale Zanine-USA TODAY Sports)
Boban Marjanović i Miloš Teodosić pokušavaju da zaustave košarkaša Atlante Diandrea Bambrija (Rojters/Dale Zanine-USA TODAY Sports)

Glas Amerike: Trener Dok Rivers je rekao kako ove sezone ima 10 startera. To je svakako otežavajuća okolnost i za tebe i za Bobana (Marjanovića), jer konkurencija je ogromna na svim pozicijama.

Teodosić: „Jeste. Ja pre svega mislim da je Bobi imao sjajnih partija ove godine i mislim da zaslužuje da bude u toj nekoj rotaciji igrača i da treba sigurno, po mom mišljenju, da dobija više minuta. Mislim da će u nastavku sezone i on dobijati veće šanse. Opet, sezona je tek počela i videćemo šta će biti u nastavku“.

Mislim da sigurno neću ostati ovde, jer... došao sam, video sam kako to izgleda, i nekako... više uživam i lepše mi je da igram u Evropi.

Glas Amerike: S obzirom na trenutak u kojem se nalaziš u svojoj karijeri, posle svih onih sezona u Evropi, pa čak i prošle godine u Americi, kao ruki, imao si uvek veliku minutažu. Ovo ti je poslednja godina ugovora, da li razmišljaš o nastavku karijere ovde ili o povratku u Evropu?

Teodosić: „Mislim da sigurno neću ostati ovde, jer... došao sam, video sam kako to izgleda, i nekako... više uživam i lepše mi je da igram u Evropi. Tako da sigurno ću se vratiti u Evropu, da li u toku ove sezone ili na kraju, videćemo“.

Glas Amerike: Dobra stvar je, kažeš da si zdrav, ne igraš mnogo, što znači da ćeš sačuvati...

Teodosić: „Da, sačuvao sam se za još jednu godinu duže u karijeri, da“.

Glas Amerike: ... i svakako sledeće leto, koje je veoma važno na reprezentativnom planu.

Teodosić: „Jeste, sledeće leto je Svetsko prvenstvo, veoma bitno i važno takmičenje za sve nas“.

Glas Amerike: Još uvek su doduše kvalifikacije u toku...

Teodosić: „Dobro, pod uslovom da se kvalifikujemo, ali ja verujem da će momci koji budu (selektoru) Saletu (Đorđeviću) na raspolaganju, da će izboriti plasman na Svetsko prvenstvo“.

Glas Amerike: A ti si na raspolaganju za sledeće leto?

Teodosić: "Da".

XS
SM
MD
LG