Linkovi

Najbolje petorke NBA lige bez Nikole Jokića


Srpski košarkaš Nikola Jokić dobio je 28 poena u glasanju za idealan tim NBA lige, ali to nije bilo dovoljno da bude izabran u bilo koju od tri najbolje petorke.

Bez obzira na to što je u svojoj trećoj sezoni imao fantastičnu statistiku - 18,5 poena, 10,7 skokova i 6,1 asistenciju po utakmici, Jokić je bio tek šesti centar po broju poena. Entoni Dejvis (Nju Orleans), Džoel Embid (Filadelfija) i Karl Entoni Tauns (Minesota), izabrani su u prvu, drugu i treću petorku, dok su više poena od Jokića dobili i Rudi Gober (Juta) i Al Horford (Boston).

Sudeći po imenima, ključna razlike između Jokića i svih onih koji su završili iznad njega je to što 23-godišnji Somborac, uprkos 46 pobeda (39 poraza) nije uspeo da svoje Denver Nagitse odvede u plej-of.

Prva petorka

Džejms Harden (Hjuston), Lebron Džejms (Klivlend), Entoni Dejvis (Nju Orleans), Demijan Lilard (Portland)i Kevin Durent (Golden Stejt).

Druga petorka

Janis Antetokumbo (Milvoki), Rasel Vestbruk (Oklahoma Siti), Džoel Embid (Filaldelfija), Lamarkus Oldridž (San Antonio) i Demar Derozan (Toronto).

Treća petorka

Stefan Kari (Golden Stejt), Viktor Oladipo (Indijana), Karl Entoni Tauns (Minesota), Džimi Batler (Minesota) i Pol Džordž (Oklahoma Siti).

XS
SM
MD
LG