Linkovi

Denver pobeđuje, Jokić dominira i bez mnogo poena


Nikola Jokić i Huančo Ernangomes pre dkraj utakmice sa Jutom, 3. novembra 2018. u "Pepsi centru" u Denveru (Foto: David Zalubowski)
Nikola Jokić i Huančo Ernangomes pre dkraj utakmice sa Jutom, 3. novembra 2018. u "Pepsi centru" u Denveru (Foto: David Zalubowski)

Košarkaši Denvera nastavljaju da ređaju pobede, do 8. su stigli u svom "Pepsi centru" protiv Jute - 103:88 i sada - uz samo jedan poraz - imaju drugi najbolji skor na Zapadu, i (zajedno sa Toronto Reptorsima) drugi u čitavoj NBA ligi, iza zvaničnih šampiona Golden Stejt Voriorsa, koji imaju 9 pobeda i jedan poraz (od Denvera).

Srpski internacionalac Nikola Jokić, kao ni u Klivlendu pre dve večeri, nije postigao dvocifren broj poena, ali je imao "dabl-dabl" učinak zahvaljujući 10 skokova i čak 16 asistencija, što je jedna manje od njegovog rekorda karijere. Uz 7 poena, i 1 ukradenu loptu za 29 minuta, dao je značajan doprinos trijumfu nad nezgodnim "džezerima", koji su na početku poslednjeg perioda vodili 77:71, pre nego što su domaći serijom 24:3 "prelomili" utakmicu.

U poslednja dva meča, Jokić je postigao svega 11 poena, ali je mnogo važnije da su u oba slučaja Nagetsi ostvarili trijumfe.

Geri Heris je bio najefikasniji kod pobednika sa 20 poena, Džamal Mari je ubacio 19, Pol Milsep 13, a Malik Bizli 12 poena. Najbolji kod gostiju iz Solt Lejk Sitija bio je rezervista Džej Krauder sa 21 poenom.

XS
SM
MD
LG