Linkovi

Rekordan porast broja obolelih od Kovida 19 na američkom Srednjem zapadu


Na teritoriji Sjedinjenih Država u petak je prijavljeno 58.461 novih slučajeva – što predstavlja najveći jednodnevni porast od 7. avgusta. (Claudio Furlan/LaPresse via AP)
Na teritoriji Sjedinjenih Država u petak je prijavljeno 58.461 novih slučajeva – što predstavlja najveći jednodnevni porast od 7. avgusta. (Claudio Furlan/LaPresse via AP)

Četiri američke države sa područja Srednjeg zapada prijavile su u subotu rekordno dnevno povećanje broja obolelih od koronavirusa.

U Minesoti je registrovano 1.418, Montani 343, Južnoj Dakoti 579 i Viskonsinu 2.902 nova slučaja Kovida 19.

Na teritoriji Sjedinjenih Država u petak je prijavljeno 58.461 novih slučajeva – što predstavlja najveći jednodnevni porast od 7. avgusta. Američki dnevni prosek u poslednjih nedelju dana iznosio je 46.000 novih infekcija koronavirusom.

Porast broja novoobolelih dovodi se i u vezu sa intenzivnijim testiranjem. U poslednjih nedelju dana širom SAD-a više od milion ljudi testirano je na koronavirus.

Međutim, na području Srednjeg zapada povećan je i broj hospitalizacija – na šta ne utiče broj testiranih.

U državi Viskonsin broj pacijenata prebačenih na bolničko lečenje u petak iznosio je 543. Prethodne sedmice bilo ih je za 200 manje – odnosno 342.

Država Viskonsin beleži gotovo eksponencijalni rast broja slučajeva koronavirusa u zemlji“, izjaivo je guverner Toni Evers u videu snimku objavljenom na društvenim mrežama.

Mizuri, Nebraska, Severna Dakota i Vajoming takođe beleže rekordni porast pacijenata smeštenih na bolničko lečenje tokom prethodne nedelje.

Povećan broj novoobolelih zabeležen je i na severoistoku SAD-a – ranim epicentrima Njujorku i Nju Džersiju.

Više od 1000 građana testirano je na pozitivno na Kovid 19 u Njujorku – saopštio je guverner te države Endrju Kuomo.

Prema podacima vašingtonskog univerziteta Džons Hopkins u Sjedinjenim Državama je od koronavirusa obolelo više od sedam miliona građana. Od posledica te bolesti preminulo je više od 200.000 ljudi.

XS
SM
MD
LG