Linkovi

Fauči: Povratak u normalu možda sredinom ili krajem 2021.


Marija Hernandez grli svoju tetku kroz plastičnu zavesu u staračkom domu u San Salvadoru

Vodeći američki ekspert za zarazne bolesti doktor Entoni Fauči rekao je da će život početi da se vraća u normalu tek naredne godine i da će to zavisiti od toga da li će vakcina biti dostupna krajem 2020.

Fauči je u intervjuu kablovskoj mreži MSNBC rekao da "dok se raspodeli vakcina, a zatim i većina populacije vakciniše i zaštiti, to se verovatno neće dogoditi do sredine ili kraja 2021. godine".

U svetu je od koronavirusa zaraženo više od 28,5 miliona ljudi, dok je najmanje 915.000 preminulo. SAD su i dalje vodeće u svetu po broju zaraženih - više od 6,4 milona, i najmanje 193.000 žrtava.

Fauči je rekao i da nije saglasan sa ocenom predsednika Donalda Trampa da Sjedinjene Države "preokreću situaciju" kada je reč o pandemiji i upozorio da je statistika uznemirujuća.

Naveo je da sezona gripa u Americi počinje sa visokim bilansom od oko 40.000 novozaraženih od koronavirusa i prosečno 1.000 žrtava dnevno.

"Važno je smanjiti broj zaraženih pre jeseni i zime kada će ljudi više vremena provoditi u zatvorenom prostoru", naglasio je Fauči.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG