Linkovi

SAD i Indija imaju najveći porast broja obolelih od koronavirusa


Red za testiranje na koronavirus u Los Anđelesu
Red za testiranje na koronavirus u Los Anđelesu

SAD i Indija beleže najveći skok u broju obolelih od koronavirusa, pokazuju podaci Univerziteta Džons Hopkins iz Vašingtona.

U subotu uveče je objavljeno da je u proteklom danu u Americi zabeleženo 55.054 novih slučajeva zaraze koronavirusom, dok ih je u Indiji čak 86.054.

U SAD, virus je stigao i do država koje do sada nisu bile toliko pogođene - Severne i Južne Dakote, Ajove i Viskonsina, u kojima sada raste broj obolelih.

Broj zaraženih raste i u Evropi koja beleži novi talas infekcije, zbog čega vlasti u pojedinim zemljama razmatraju ponovno uvođenje restrikcija.

Nacionali savet lekara u Francuskoj saopštio je da "drugi talas stiže i brže nego što se očekivalo".

Član tog tela Patrik Bue rekao je da će se, ako se ništa ne promeni, Francuska suočiti sa ponovnim širenjem infekcije tokom jeseni i zime i da zdravstveni sistem neće moći da izdrži pritisak.

Francuska je u subotu prijavila 14 hiljada novih slučajeva.

Holandski premijer Mark Rute ocenio je da je talas infekcije u toj zemlji "zabrinjavajući i da će primorati na uvođenje dodatnih mera".

Nove restriktivne mere najavljuju se i u Češkoj.

U svetu je od kovida 19 obolelo skoro 33 miliona ljudi. Najviše obolelih je u Americi - sedam miliona, zatim šest u Indiji, a skoro pet miliona obolelih ima u Brazilu.

XS
SM
MD
LG