Linkovi

Krivokapić: Damjanović v.d. direktora Uprave policije, Vukšić v.d. direktora ANB


Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić (Foto: gov.me, S. Matić)
Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić (Foto: gov.me, S. Matić)

Premijer Crne Gore, Zdravko Krivokapić, saopštio je u četvrtak da je Vlada na sjednici donijela odluku da vršilac dužnosti direktora Uprave policije bude dosadašnji pomoćnik direktora, Vesko Damjanović, dok će v.d. direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) biti advokat iz koalicije “Za budućnost Kotora” Dejan Vukšić.

Premijer je rekao da su na sjednici razmatralo da na funkciju v.d. šefa policije postave pomoćnika direktora UP Dragana Blagojevića, ali su od toga odustali nakon upozorenja iz Demokratskog fronta da je Blagojević “komandovao” akcijom njihovog hapšenja u parlamentu, te da oni neće podržati njegov izbor.

Konstatovali smo da ne može onaj ko je ugrožavao poslanike u Skupštini da bude budući v.d. direktora Uprave policije”, rekao je Krivokapić, navodeći da je Damjanović “ime koje je najprihvatljivije”.

Krivokapić je rekao i da su na sjednici Vlade usvojene izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti, najavljujući da će ministar pravde Vladimir Leposavić objasniti detalje.

Potpredsjednik Vlade Crne Gore nadležan za bezbjednosni sektor, Dritan Abazović, prethodno je saopštio da ga je dosadašnji direktor Uprave policije Veselin Veljović obavijestio da napušta tu funkciju.

“Direktor Uprave policije Crne Gore Veselin Veljović me je, shodno dogovoru, danas i formalno obavijestio da napušta tu značajnu funkciju”, napisao je Abazović na Tviteru.


On je zahvalio Veljoviću i dodao “idemo dalje", navodeći da će Vlada već danas imenovati vršioca dužnosti direktora Uprave policije.

Abazović je prethodne nedelje nakon sastanka sa Veljovićem obavijestio javnost da obavio sastanak sa Veljovićem, zahvalio mu se na saradnji i najavio da on više neće voditi Upravu policije (UP).

XS
SM
MD
LG