Linkovi

Saopšteni kandidati za Oskara: 11 nominacija za "Sve svuda odjednom"


Stefani Hsu, Mišel Ju i Ke Hju Kvan u sceni iz filma "Sve svuda odjednom", producentske kuće A24 Films.
Stefani Hsu, Mišel Ju i Ke Hju Kvan u sceni iz filma "Sve svuda odjednom", producentske kuće A24 Films.

Naučnofantastična komična drama "Sve svuda odjednom" osvojila je najviše nominacija za Oskare - ukupno 11, uključujući onu za najbolji film i četiri glumačke kategorije.

Među ostalim ostvarenjima koji se takmiče za glavnu nagradu - najbolji film - su "Avatar: Put vode", nastavak filma Džejmsa Kamerona koji se trenutno rangira kao šesti film sa najvećom zaradom svih vremena.

"Top Gan: Maverik" i "Elvis", dva najveća blokbastera proteklog leta, takođe su osvojili nominacije, zajedno sa dramom Stivena Spilberga " Fejbelmanovi", "Duhovi ostrva", "Tar" "Trougao tuge", "Women Talking" and "Na Zapadu ništa novo".

Među nominovanima u kategoriji glavne muške uloge su Ostin Batler za prikaz rok legende Elvisa Prislija i Kolin Ferel, koji glumi farmera opsednutog idejom da spasi jedno narušeno prijateljstvo u "Duhovima ostrva". U toj kategoriji takmičiće se sa Brendanom Frejzerom ("Kit"), Bilom Najem ("Living") i Polom Meskalom ("Aftersun").

U oštroj konkurenciji za Oskara za najbolju glavnu žensku ulogu su Mišel Vilijams ("Fejbelmanovi"), Ana De Armas ("Plavuša"), Kejt Blančet ("Tar"), Andrea Rajzborou ("Za Lesli") i Mišel Jou ("Sve svuda odjednom"). Mišel Jou je tako postala prva azijska glumica nominovana za Oskara u kategoriji glavne ženske uloge.

Dobitnici najprestižnijeg priznanja u Holivudu biće saopšteni na ceremoniji 12. marta, čiji će voditelj biti komičar Džimi Kimel a prenosiće je TV mreža ABC, u vlasništvu kompanije Volt Dizni.

Oskari i druge dodele nagrada proteklih godina su imali probleme da privuku TV gledaoce, posebno mlađe koji provode vreme na Tik Toku i JuTjubu. Prošlogodišnju ceremoniju gledalo je samo 15,4 miliona TV gledalaca.

Za pobednike glasa oko 10.000 glumaca, producenata, reditelja i drugih profesionalaca u svetu filma, koji čine "Akademiju za filmske umetnosti i nauku".

XS
SM
MD
LG