Linkovi

Đoković može da ide na Australijan open


Arhiva - Srpski teniser Novak Đoković slavi nakon pobede nad Australijancem Nikom Kirjosom, na teniskom šampionatu u Vimbldonu, 10. jula 2022.
Arhiva - Srpski teniser Novak Đoković slavi nakon pobede nad Australijancem Nikom Kirjosom, na teniskom šampionatu u Vimbldonu, 10. jula 2022.

Novaku Đokoviću biće dozvoljeno da učestvuje na teniskom turniru Australijan open sledeće godine nakon što mu je savezna vlada ukinula zabranu izdavanja viza, objavio je u utorak australijski portal Ejdž (The Age) kao udarnu vest, prenosi FoNet.

Đoković je priveden, pa deportovan u januaru ove godine pre nego što je mogao da se takmiči na grend slemu nakon što je tadašnji ministar za imigraciju Aleks Hok ukinuo teniseru vizu obrazlažući da je ta odluka "u javnom interesu" u vreme pandemije koronavirusa.

Poništavajući trogodišnju zabranu koja je automatski nastupila ranijim ukidanjem vize, podrazumeva se da će ministar za imigraciju Endrju Džajls dati Đokoviću vizu, navodi australijski portal.

Direktor Australijan opena Kreg Tajli rekao je ranije kako se nada da bi se Đoković mogao vratiti na turnir sledeće godine.

"To je u potpunosti na australijskoj vladi. Znam da Novak želi da dođe da igra i da se vrati takmičenju", rekao je Tajli, naglašavajući da Đoković "voli Australiju i tu je imao najveći uspeh", ali da tajming odluke ne zavisi od uprave turnira.

Đoković je u oktobru nagovestio da je dobio "pozitivne signale" da će mu biti dozvoljeno da se takmiči uprkos zabrani.

Slučaj Đoković i njegova deportacija iz Australije uoči Otvorenog prvenstva dominirala je vestima pre i tokom dve nedelje ovogodišnjeg turnira u Melburnu.

XS
SM
MD
LG