Linkovi

Đoković na Lejver kupu u evropskom "timu snova" sa Nadalom, Federerom i Marijem


Novak Đoković i Rodžer Federer tokom ceremonije obeležavanja 100 godina postojanja vimbldonskog centralnog terena (Foto: Reuters/Susan Mullane-USA TODAY Sports)
Novak Đoković i Rodžer Federer tokom ceremonije obeležavanja 100 godina postojanja vimbldonskog centralnog terena (Foto: Reuters/Susan Mullane-USA TODAY Sports)

Srpski teniser Novak Đoković potvrdio je da će se pridružiti timu koji predstavlja Evropu na predstojećem Lejver kupu, čime će biti kompletiran "tim snova" sastavljen od takozvane "velike četvorke", koju uz Đokovića čine Španac Rafael Nadal, Švajcarac Rodžer Federer i Britanac Endi Mari. Njih četvorica zajedno u karijeri su osvojila ukupno 66 grand slem titula.

Evropski tim, čiji je trener Bjorn Borg, suprotstaviće se timu sveta koji sa klupe vodi Džon Mekinro. Peti Lejver kup održava se od 23. do 25. septembra u londonskoj "O2 areni".

Đoković, koji je pre nešto manje od dve nedelje osvojio Vimbldon, sedmi put u karijeri, samo jednom je učestvovao na Lejver kupu - 2018. godine u Čikagu, a kako je naveo u saopštenju - veoma je uzbuđen:

"To je jedino takmičenje na kojem možeš da igraš u timskom okruženju sa momcima sa kojima se obično takmičiš i to što ću se pridružiti Rafi, Rodžeru i Endiju - trojici svojih najvećih rivala u karijeri - to će biti istinski jedinstven trenutak u istoriji našeg sporta", poručio je 35-godišnji Beograđanin.

Selektor tima Evrope, legendarni Šveđanin, koji je u karijeri osvojio 11 grand slem titula u singlu, rekao je da nije mogao da zamisili da će u istom timu zajedno imati četiri teniske ikone:

“Znam da oni, kao i ja, cene značaj ovog trenutkai da će biti spremni za to. Svake godine, naš cilj je da pobedimo. Sa Rafom, Rodžerom, Endijem i Novakom u timu, sviđaju mi se naše šanse”, naglasio je Borg.

Tim Evrope još ima dva upražnjena mesta, dok su u tim sveta za sada pozvani Amerikanac Tejlor Fric, Argentinac Dijego Švarcman i Kanađanin Feliks Ože-Alijasim.

Evropa je pobedila u sva četiri prethodna Lejver kupa - 2017. u Pragu, 2018. u Čikagu, 2019. u Ženevi i 2021. u Bostonu, gde je bilo čak 14:1.

XS
SM
MD
LG