Linkovi

Prva titula sezone za Đokovića, bez izgubljenog seta u Rimu


Novak Đoković i Stefanos Cicipas sa trofejima posle finalnog meča u Rimu, 15. maj 2022. (Foto: AP/Alessandra Tarantino)
Novak Đoković i Stefanos Cicipas sa trofejima posle finalnog meča u Rimu, 15. maj 2022. (Foto: AP/Alessandra Tarantino)

Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je prvu titulu ove sezone, šestu u Rimu i 87. ukupno u karijeri pobedom nad Stefanosom Cicipasom u dva seta - 6:0 i 7:6 (5) posle sat i 36 minuta igre.

Prvi put u karijeri, Đoković je osvojio turnir serije Masters 1000 u Rimu bez izgubljenog seta i stigao do 38. masters trofeja, po čemu je rekorder - ima dva više od Rafaela Nadala i 10 više od Rodžera Federera.

Dan posle 1000. pobede u karijeri, u polufinalu protiv Norvežanina Kaspera Ruda, Đoković je odigrao, po sopstvenom priznanju, savršen set, a onda u drugom pokazao mentalnu snagu i od zaostatka 5:2 stigao do taj-brejka, u kojem je napravio samo jednu neiznuđenu grešku i došao do titule kao najstariji šampion u istoriji turnira (34 godine, 11 meseci i 23 dana).

Trijumfom u Rimu (samim plasmanom u finale) Đoković je osigurao da ostane na prvom mestu ATP rang liste bar do završetka Rolan Garosa koji počinje sledeće nedelje, na Đokovićev 35. rođendan. S druge strane, popeo se na 10. mesto u ATP trci sa 1.610 poena osvojenih od početka godine.

XS
SM
MD
LG