Linkovi

Nadal osvojio Australijan open


Rafael Nadal nakon osvajanja Otvorenog prvenstva Australije (Foto: Reuters/Emeahub Aws)
Rafael Nadal nakon osvajanja Otvorenog prvenstva Australije (Foto: Reuters/Emeahub Aws)

Rafael Nadal osvojio je Otvoreno prvenstvo Australije u tenisu pobedivši u finalu Danila Medvedeva sa 3:2 u setovima.

Nadal je svoj dvadeset prvi grend slem trofej u karijeri osvojio nakon preokreta tokom meča u kome je izgubio prva dva seta.

Pobedom na Australijan openu Nadal je po broju osvojenih trofeja prestigao Rodžera Federera i Novaka Đokovića – koji su u karijeri osvojili ukupno dvadeset.

"Ovo mi je jedan od najemotivnijih mečeva u karijeri. Neverovatan je osećaj. Pre mesec i po dana nisam znao da li ću se ikada više vratiti na teren, a sada imam trofej u rukama", rekao je Nadal, koji je zbog operacije stopala šest meseci odsustvovao sa terena, javio je Fonet.

Na svetskoj teniskoj smotri u Melburnu titulu nije branio najbolji teniser sveta Novak Đoković kome je uskraćeno gostoprimstvo i učešće na turniru – pošto mu je poništena viza za ulazak u Australiju.

Prvi reket sveta se povodom epiloga finala u Melburnu oglasio na društvenoj mreži Instagram.

"Bilo je mnogo izvanrednog tenisa igranog na ovogodišnjem Australijan openu i finala su bila vanserijska. Čestitam Ešli Barti na njenom nastupu pred domaćom publikom i Danijel Kolins na njenom turniru. Čestitam Rafaelu Nadalu na 21. tituli. Neverovatno dostignuće. Uvek impresivan borbeni duh koji je još jednom prevladao. Danil Medvedev je pružio sve što je mogao i odigrao sa strašću i rešenošću koju smo očekivali od njega", napisao je Đoković - objavivši fotografiju učesnika finala u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Đokoviću je australijska viza poništena jer nije vakcinisan protiv kovida 19.

U obrazloženju sud je podržao odluku ministra za imigracije Aleksa Hoka o ukidanju vize i Đokovićevom deportovanju iz zemlje, kako je navedeno, na osnovu javnog zdravlja i reda.

U odluci je ukazano da bi njegovo prisustvo ohrabrilo antivaksersko raspoloženje u Australiji u trenutku najtežeg talasa virusa.

XS
SM
MD
LG