Linkovi

Đokoviću 80. titula u karijeri, svaki Masters osvojio najmanje dva puta


Novak Đoković podiže trofejem namanjen pobedniku "Vestern and Sadern opena" (Foto: AP/Frank Franklin II)
Novak Đoković podiže trofejem namanjen pobedniku "Vestern and Sadern opena" (Foto: AP/Frank Franklin II)

Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je turnir serije Masters 1000, koji je trebalo da bude održan u Sinsinatiju, ali je - zbog pandemije koronavirusa i načina na koji je ATP odlučio da nastavi sezonu u SAD - održan na terenima Ju Es Opena u Njujorku.

Prvi reket sveta je u meču za titulu pobedio Kanađanina Miloša Raonića - 1:6, 6:3 i 6:4, posle preokreta i tačno dva sata igre. Bio je to njihov 11. međusobni duel i 11. pobeda 33-godišnjeg Srbina.

Raonić je odlično počeo, sa dva brejka lako došao do 1:0 u setovima, ali se Đoković polako vraćao u drugom setu i zahvaljujući jednom brejku izjednačio. Raonić je treći set otvorio sa 2:0, ali nije uspeo da konsoliduje brejk, i usledila su četiri vezana gema za prvog nosioca, koji je do oba brejka stigao bez izgubljenog poena. U završnici seta, Raonić je imao priliku da oduzme servis Đokoviću kada je servirao za meč, ali je Novak osvojio tri poena zaredom i završio meč.

Đoković je ostao neporažen od početka sezone (23-0), osvojio 80. titulu u karijeri i 35. iz kategorije Masters 1000, po čemu se na prvom mestu večne liste izjednačio sa Špancem Rafaelom Nadalom.

Osvajanjem drugog trofeja na "Vestern end Sadern openu" (Western and Souther Open), Đoković je sada jedini teniser u istoriji sa najmanje dve titule na svakom od Mastersa (niko nema čak ni po jednu titulu sa svakog od Mastersa).

Trijumfom na prvom turniru od nastavka sezone, Đoković je uvećao prednost na vrhu ATP rang-liste ispred Nadala, koja sada iznosi više od 1.000 poena (10.860 naspram 9.850), a zaradio je i ček na 285.000 dolara.

Za dva dana, očekuje ga meč prvog kola Ju Es Opena, a protivnik mu je Damir Džumhur iz Bosne i Hercegovine.

XS
SM
MD
LG