Linkovi

Novak pregazio Rafu za 7. titulu u Melburnu


Novak Đoković proslavlja pobedu nad Novakom Đokovićem u finalu Australijen opena u Melburnu (Foto: AP/Mark Schiefelbein)
Novak Đoković proslavlja pobedu nad Novakom Đokovićem u finalu Australijen opena u Melburnu (Foto: AP/Mark Schiefelbein)

Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je rekordnu sedmu titulu na Australijen openu, 15. grand slem titulu u karijeri, i izdvojio se na trećem mestu večne liste, prestigavši legendarnog američkog tenisera Pita Samprasa.

Ispred njega su samo Rodžer Federer sa 20 i Rafael Nadal sa 17, a upravo Španca Đoković je pobedio u svom sedmom finalu u Melburnu, i to vrlo ubedljivo - 6:3, 6:2 i 6:3, posle svega dva sata i 4 minuta igre.

Bila je to 28 pobeda Đokovića u rekordna 53 međusobna duela sa Nadalom, koji je do finala došao bez izgubljenog seta, ali nije imao svoj dan, što je u sigurno imalo mnogo veze i sa nivoom na kojem je bio Đoković.

Prvi reket sveta oduzeo je servis Nadalu već u drugom gemu, a do kraja seta osvojio je sve poene na svoj servis, izuzev jednog. U drugom setu, Nadal se držao do 2:2, pre nego što je Đoković osvojio četiri gema zaredom, a u trećem, je 31-godišnji Srbin još dva puta "brejknuo" rivala i pomalo neočekivano brzo i lako završio meč.

Đoković sada iza sebe ima tri uzastopne grand slem titule, treći put u karijeri, što je još jdedna stvar kojom nijedan teniser u istoriji ne može da se pohvali. Za nekoliko meseci u Parizu, imaće priliku da ponovi uspeh koji je ostvario 2016. kada je postao tek drugi igrač u "Open eri" (posle Roda Lejvera) sa četri uzastopna trofeja na najvećim turnirma sveta.

XS
SM
MD
LG