Linkovi

Novak treći put broj 1 na kraju sezone


Đoković slavi pobedu nad Berdihom
Đoković slavi pobedu nad Berdihom

Sa tri ubedljiva trijumfa u grupi na završnom turniru sezone u Londonu, uključujući i današnji nad Tomašom Berdihom - 6:2, 6:2, Đoković obezbedio 600 poena i dovoljnu zalihu da prvi pratilac Rodžer Federer ne može da ga prestigne do kraja godine...

Najbolji teniser sveta Novak Đoković osigurao je prvo mesto na ATP rang-listi na kraju godine, treći put u karijeri.

Đoković je u trećem meču grupe „A“ na završnom turniru sezone u Londonu ostvario još jednu ubedljivu pobedu – 6:2 i 6:2 protiv Čeha Tomaša Berdiha i kao prvi se plasirao u polufinale, gde ga očekuje duel sa Japancem Keijem Nišikorijem.

Trijumf nad Berdihom i prethodne pobede nad Hrvatom Čilićem i Švajcarcem Vavrinkom ove nedelje, doneli su Đokoviću neophodnih 600 poena, čime je i teoretski obezbedio da Rodžer Federer, koji je slično dominirao u grupi „B“, ne može da ga prestigne, čak i da osvoji turnir u Londonu, a onda i Dejvis kup sa Švajcarskom sldećeg vikenda u Parizu.

U tri meča u grupi u Londonu Đoković je izgubio samo devet gemova, što je novi rekord, a stari – 13 - bio je na snazi manje od 24 sata, pošto ga je juče postavio Federer.

Ujedno bila je to 30. uzastopna pobeda Đokovića na terenima na tvrdoj podlozi u dvorani, što je treći najduži niz u ATP eri.

Đoković je sedmi teniser u istoriji koji je tri puta ili više završio godinu kao prvi na svetskoj rang-listi, pored njega to su uradili samo Pit Sampras (6), Rodžer Federer (5), Džimi Konors (5), Ivan Lendl (4), Džon Mekinro (4) i Rafael Nadal (3).

XS
SM
MD
LG