Linkovi

Perl Harbur: Mornar ubio dva civila i izvršio samoubistvo


Snage bezbednosti na ulazu u Združenu bazu Perl Harbur - Hikam (Foto: AP Photo/Caleb Jones)
Snage bezbednosti na ulazu u Združenu bazu Perl Harbur - Hikam (Foto: AP Photo/Caleb Jones)

Aktivni pripadnik američke mornarice ubio je dva civila u vojnom brodogradilištu u Perl Harburu, a potom izvršio samoubistvo, saopštili su lokalni vojni zvaničnici. Mornar, čija je podmornica trenutno stacionirana u tom mestu otvorio je vatru na ukupno tri osobe zaposlene u američkom Sekretarijatu odbrane - od kojih je preživela osoba prebačena u bolnicu.

Robert Čedvik, komandant Mornaričkog područja Havaja, izjavio je da je motiv pucnjave nepoznat, kao i da li su žrtve i napadač na bilo koji način bili povezani, objavila je agencija AP.

“Nepoznato je da li je na žrtve pucano sa predumišljajem ili nasumice”, rekao je Čedvik.

Mornar, koji je označen kao napadač, bio je član posade brze navalne podmornice USS Kolumbija koja je u Združenoj bazi Perl Harbor - Hikam bila na održavanju.

Jedan od najvećih objekata kojima raspolaže američka mornarica, objavila na društvenoj mreži Tviter da je pucnjava počela oko dva časa i trideset minuta poslepodne.

Dve bolnice su potvrdile da zbrinjavaju žrtve – ali nisu objavile podatke o njihovom zdravstvenom stanju.

Policija odnosi neidentifikovanog muškaca nakon pucnjave
Policija odnosi neidentifikovanog muškaca nakon pucnjave

Baza je, nakon blokade, ponovo otvorena.

Dejvid Ajgi, guverner Havaja, izjavio je da je Bela kuća ponudila pomoć federalnih agencija – dodajući i da je država iskazala spremnost da pomogne.

“Solidarišem se sa meštanima Havaja u trenutku žaljenja i brige za žrtvama pucnjave”, poručio je Ajgi u izjavi.

Brodogradilište koje je bilo poprište pucnjave popravlja, održava i modernizuje brodove i podmornice Pacifičke flote SAD - čije je sedište u Perl Harburu. Sastoji se od deset razarača i petnaest podmornica.

U Perl Harburu se nalazi Nacionalni spomenik – gde će u subotu biti obeležena sedamdeset osma godišnjica napada Japana na Sjedinjene Države – nakon čega su SAD ušle u Drugi svetski rat. U udaru japanskih snaga poginulo je više od 2.300 Amerikanaca.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG