Linkovi

Policija privela osumnjičenog nakon višesatne pucnjave u Filadelfiji


Policajci na licu mesta, nakon pucnjave u Filadelfiji, 14. avgusta 2019.

Policija u Filadelfiji uhapsila je osumnjičenog rano u četvrtak nakon nekoliko sati duge pucnjave u kojoj je šest policajaca ranjeno. Povređenim policajcima životi nisu ugroženi.

Portparol policije rekao je da su policajci, nakon što su odveli osumnjičenog u pritvor, obezbedili kuću u kvartu Najstaun, gde se naoružani muškarac zabarikadirao. Policija ga je identifikovala kao Morisa Hila, kojima ima dug kriminalni dosije.

Situacija je započela u sredu, kada je policajac otišao do te kuće da uruči nalog.

Dva policajca bila su zarobljena u kući sa napadačem više pod četiri sata pre nego što su bezbedno evakuisani.

Vlasti su pokušale da komuniciraju sa napadačem, uključujući i nekoliko poziva telefonom, ali su rekle da je on odgovarao na pozive, no da nije ništa rekao.

Portparol policije rekao je da su svi povređeni policajci zadobili prostrelne rane i da su pušteni iz lokalne bolnice do kraja dana u sredu.

Pucnjava je uzrokovala zatvaranje univerzitetskog kampusa Centra za medicinske nauke. Univerzitet je izdao upozorenje preko Tvitera:

"Kampus Centra za medicinske nauke je zatvoren. Potražite sklonište. Zaključajte vrata. Budite tihi. Budite mirni. Policija je u akciji."

Bela kuća saopštila je da je predsednik Donald Tramp "obavešten o pucnjavi u Filadelfiji i da nastavlja da nadzire situaciju".

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG