Linkovi

Palmer odvojeno sa Dačićem i opozicijom


Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD i specijalni predstavnik za Zapadni Balkan Stejt departmenta, Metju Palmer tokom sastanka sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem, u Beogradu, 5. novembra 2019. (Foto: Ambasada SAD na Tviteru)

Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD i specijalni predstavnik za Zapadni Balkan Stejt departmenta, Metju Palmer, ponovio je u utorak, tokom sastanka sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem, snažnu podršku Vašingtona ostvarivanju strateškog cilja evrointegracija Republike Srbije i celog regiona.

Kako je saopštilo Ministarastvo inostranih poslova Srbije, Palmer i Dačić razgovarali su o aktuelnim regionalnim i bilateralnim pitanjima, a izražena je podrška što skorijem nastavku dijaloga Beograda i Prištine, saopšteno je iz Ministarstva.

U razgovoru su razmatrane teme koje se tiču regionalnog mira, stabilnosti i bezbednosti, ekonomskog prosperiteta i reformi zemalja Zapadnog Balkana.

Metju Palmer odvojeno se sastao i sa predstavnicima opozicije u Srbiji.

Kako se kaže u saopštenju Ambasade SAD u Beogradu, on je razgovarao sa "liderima širokog spektra političkih partija u Srbiji" kojom prilikom je naglasio važmost učešća u demokratskim debatama.

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas ranije danas objavio je na svom tviter profilu da je Palmeru poklonio naslovne strane na kojima su njegove fotografije zamenjene Palmerovim.

Đilas je napisao da mu je namera bila da "napokon shvate u kakvoj diktaturi" građani žive i kakvoj su satanizaciji izloženi opozicioni lideri.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG