Linkovi

Voriorsi najbrže do 50. pobeda


Stefan Kari u duealu sa Alom Horfordom na sinoćnjoj utakmici u Atlanti
Stefan Kari u duealu sa Alom Horfordom na sinoćnjoj utakmici u Atlanti

Zvanični šampioni NBA lige za jednu utakmicu nadmašili tim Čikago Bulsa iz sezone 1995/96, koji je na putu do najboljeg skora u ligaškom delu sezone u istoriji – 72 pobede i 10 poraza – do 50. trijumfa stigao u 56. meču od početka šampionata...

Zvanični šampioni NBA lige Golden Stejt Voriorsi ostvarili su 50. pobedu od početka šampionata, brže nego bilo koji drugi tim u istoriji najjače košarkaške lige na svetu.

Voriorsi su pobedom u Atlanti – 102:92 prevazišli tim Čikago Bulsa iz sezone 1995/96, koji je na putu do najboljeg skora u ligaškom delu sezone u istoriji – 72 pobede i 10 poraza – do 50. trijumfa stigao u 56. utakmici od početka šampionata. Te 1996. Majkl Džordan i ekipa osvojili su četvrtu od ukupno šest titla u poslednjoj deceniji 20. veka.

Kao i u većini ovosezonskih trijumfa, ekipu iz San Franciska predvodio je zvanični M-V-P ligaškog dela sezone Stefan Kari sa 36 poena, a Voriorsi su uprkos vođstvu od 23 poena sredinom treće četvrtine, na kraju morali da se pomuče.

Domaći Hoksi su serijom 28:6 anulirali prednost gostiju i početkom poslednje četvrtine na kratko čak i poveli, ali su Kari i Klej Tompson, koji je završio meč sa 27 poena, vratili prednost na stranu Golden Stejta.

Treća velika zvezda Golden Stejta - Drejmond Grin - postigao je svega 6 poena, ali je imao 14 skokova i 9 asistencija, dok je Hokse, kojima je ovo bio četvrti uzastopni poraz kod kuće, predvodio Al Horford sa 23 poena.

XS
SM
MD
LG