Linkovi

Brajant poslednji put protiv Vizardsa


Kobi Brajant
Kobi Brajant

Dvostruki osvajač zlatne olimpijske medelje i učesnik 17 All-Star utakmica nedavno je poslednji put u karijeri igrao u Vašingtonu.

Jedan od najboljih košarkaša u istoriji NBA lige Kobi Brajant nedavno je saopštio da će mu ovo biti poslednja sezona u dresu Los Anđeles Lejkersa, tima sa kojim je osvojio pet šampionskih titula. To je prilika za navijače širom SAD da ga prilikom poslednjeg gostovanja Lejkersa u njihovom gradu pozdrave i izraze zahvalnost na svemu što je učinio za košarku u poslednjih 20 godina.

Te večeri, kada se oprostio od navijača u glavnom gradu SAD, 37-godišnji Kobi Brajant demonstrirao je mnogo toga što ga je tokom svih ovih godina učinilo jednim od najboljih košarakaša svih vremena. Bilo da igra kod kuće ili u gostima, Brajanta prati legija poklonika. Vašington nije bio izuzetak.

“Navijam za Lejkerse od prvog dana. Otkad su osvojili prvu titulu, od tada sam navijač Lejkersa, i Kobijev navijač do kraja života”.

Džošua Bejli kaže da je za njega najbolji poklon ikada to što mu je devojka Edrijen Gudi kupovila karte za ovu utakmicu.

Ovo je sjajan kraj jedne sjajne karijere. Mislim da je došlo vreme da se povuče, ali ne može se reći dovoljno o tome kakvo nasleđe ostavlja iza sebe, šta je značio za Los Anđeles i navijače”.

“Ne možete očekivati da će da igra zauvek. Čast je biti ovde i gledati ga poslednji put u Vašingtonu, izuzetno iskustvo. Drago mi je da se povlači, jer svako ima neko svoje vreme”, kaže Edrijen Gudi.

Nema mnogo zvezda u profesionalnom sportu, koje svoju čitavu karijeru provedu sa jednim timom. Posebno kada mu drugi nude više novca.

Lojalnost je nešto što ne vidite kod sportista. Ne vidite to u fudbalu, košarci... Takvu lojalnost ne vidite u bilo kojem sportu. Međutim, sa Kobijem imali smo tu privilegiju da igra za Lejkerse 20 godina”, kaže navijač Anhel Eredija

I da ga gledaju, kako postiže sjajne koševe iz velike daljine, baš kao što je to bio slučaj tokom čitave utakmice u Vašingtonu. Posle toga, Brajant je rekao da se fizički osećao sjajno.

“Kada osećam noge, onda mogu da se dignem na šut odekle god hoću, osećam se vrlo komforno, samo se zaustavim i dignem se. Tako da kada sam osetio da su mi noge tu, nisam imao problem da šutiram”.

Takođe je rekao da je bio iznenađen kako je dobro igrao u Vašingtonu, postigavši 31 poen, što je dvostruko više od njegovog ovosezonskog proseka. Pored toga, pogodio je - kako se ispostavilo - odlučujući koš za pobedu Lejkersa – 108:104.

“Razmišljao sam o tome u svlačionici. Pitao sam se šta sam uradio drugačije ovde. i dalje ne znam”.

Njegov trener Bajron Skot takođe je bio prijatno iznenađen.

“Ne znam koliko će još ovakvih partija imati, ali očekujem da će igrati sa istom strašću sa kojom igra svake večeri. Ne znam da li će ishod biti ovakav, ali ono što znam jeste da će dati sve od sebe”.

A to je jedino što navijači mogu da traže od Kobija Brajanta tokom sezone u kojoj se oprašta od košarke.

XS
SM
MD
LG