Linkovi

Kovid 19 u Srbiji: Novozaraženih 210, preminulo 10, građani regiona dolaze na vakcinaciju


ARHIVA, ILUSTRACIJA - Vakcina protiv Kovida 19
ARHIVA, ILUSTRACIJA - Vakcina protiv Kovida 19

U protekla 24 sata, do petka u 15 sati, u Srbiji je od posledica zaraze koronavirusom preminulo 10 ljudi, a registrovano je 210 novih slučajeva od testiranih 11.050 uzoraka, saopšteno je na zvaničnom sajtu covid19.rs.

Na bolničkom lečenju je 557 osoba, a 29 osoba je na respiratoru. Ukupan broj preminulih je 6.900, a procenat smrtnosti je 0,97. Od početka epidemije registrovano je 713.417 slučajeva, a testirano je 4.196.260 uzoraka.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tražio je od Vlade Srbije da omogući besplatnu vakcinaciju građanima Severne Makedonija, piše beogradski dnevnik "Blic".

Oni će moći da prime neku od četiri vakcine proizvođača "Fajzer-Bajontek", "Sinofarm", "AstraZeneka" i "Sputnjik V".

Vlada Srbije donela je odluku da se vakcinacija u Srbiji omogući svim građanima Bosne i Hercegovine, piše FoNet.

Kako je saopšteno posle sednice Vlade, odluka je doneta s obzirom na to da ta Srbiji susedna država trenutno ne poseduje neophodnu količinu vakcina. "Na ovaj način iskazuje se solidarnost sa građanima BiH i omogućava postizanje kolektivnog imuniteta na regionalnom nivou", navela je Vlada Srbije.

Bivši ministar zdravlja Kosova Armend Zemaj izjavio je da se 250.000 građana Kosova protiv koronavirusa vakcinisalo u susednim zemljama regiona, od čega na hiljade u Srbiji, prenosi FoNet pisanje Gazeta ekspresa sa Kosova.

XS
SM
MD
LG