Linkovi

Grabar Kitarović: Razmena teritorija između Srbije i Kosova otvorila bi "Pandorinu kutiju"


Arhiva - Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i predsednik Srbije Aleksandar Vučić na sastanku zemalja procesa Brdo-Brioni u Skoplju, 27. aprila 2018. (Foto: Ognen Teofilovski/REUTERS)

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je da bi eventualna razmena teritorija između Srbije i Kosova "otvorila Pandorinu kutiju" na jugoistoku Evrope.

Ona je u Njujorku, gde prisustvuje zasedanju Generalne skupštine UN, a tokom razgovora sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antonijom Guterešom o situaciji na jugoistoku Evrope, posebno u Bosni i Hercegovini, rekla da će Hrvatskakao "lider na tom području učiniti da bi pomogla u daljnjoj stabilizaciji stanja i rešavanju svih otvorenih pitanja".

"Spomenula sam zamenu teritorija i rekla da bi to bila jako loša ideja koja bi otvorila 'Pandorinu kutiju' i raznorazne zahteve za teritorijalnim promenama na prostoru cele bivše Jugoslavije", prenela je agencija HINA reči predsednice Hrvatske.

Grabar-Kitarović je, kako se navodi, kritikovala ideju razmene teritorija i na bilateralnom susretu sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem koji je, kako navodi HINA, "menjao mišljenje po tom pitanju".

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG