Linkovi

Donald Tramp mlađi pozitivan na Kovid-19, zaražen i sin Rudija Đulijanija


Donald Tramp junior govori na republikanskoj nacionalnoj konvenciji 24. avgusta 2020.
Donald Tramp junior govori na republikanskoj nacionalnoj konvenciji 24. avgusta 2020.

Donald Tramp mlađi, sin američkog predsednika Donalda Trampa, testiran je pozitivan na Kovid-19 ove nedelje, iako nema simptome, saopštio je njegov portparol.

Tramp junior je testiran pozitivan početkom nedelje i nalazi se u "karantinu u svojoj vikendici od kada je dobio rezultat", naveo je portparol.

"Do sada apsolutno nije imao simptome i prati sve smernice koje preporučuju lekari u slučaju Kovida 19".

Endru Đulijani, saradnik Bele kuće i sin predsednikovog ličnog advokata Rudija Đulijanija takođe je saopštio da je, u petak ujutru, testiran pozitivan na Kovid-19.

Mlađi Đulijani, koji se 2017. godine pridružio Kancelariji za odnose sa javnošću i unutarvladine poslove Bele kuće, rekao je na Tviteru da "oseća blage simptome i sledi sve odgovarajuće protokole, što uključuje karantin i obaveštavanje osoba sa kojima je bio u kontaktu."

Endru je u četvrtak prisustvovao konferenciji za novinare svog oca u sedištu Republikanskog nacionalnog komiteta u Vašingtonu, prema brojnim izveštajima. Stariji Đulijani i drugi advokati iz Trampove kampanje govorili su, bez maski, na podijumu na zatvorenom prostoru, a u publici su bile desetine ljudi.

Džena Elis, još jedna članica Trampovog pravnog tima koja je govorila na konferenciji za novinare saopštila je preko Tvitera u petak da su ona i Rudi Đulijani "oboje testirani negativni na Kovid-19". Ceo pravni tim će nastaviti da sledi preporuke i protokole naših lekara, dodala je Elis.

Nekoliko zaposlenih u Beloj kući testirano je pozitivno na koronavirus proteklih nedelja, među kojima je šef osoblja Mark Medouz, dok je šestoro članova Kongresa testirano pozitivno ove nedelje.

Najmanje još četvoro ljudi koji rade u Beloj kući, pored Endrua, zaraženo je koronavirusom u proteklih nekoliko dana, objavio je u petak Njujork Tajms.

XS
SM
MD
LG