Linkovi

Kamala Haris otkazala planirana putovanja zbog Kovida u svom timu


Kamala Haris, kandidatkinja demokrata za potpredsednicu Sjedinjenih Država (Foto: ReutersJonathan Ernst)

VAŠINGTON - Kamala Haris, kandidatkinja demokrata za potpredsednicu Sjedinjenih Država, otkazala je putne planove do nedelje iz predostrožnosti, pošto su članovi njene kampanje bili pozitivni na koronavirus.

Reč je o Liz Alen, direktorki za komunikacije Kamale Haris, i jednom članu letačke posade. Oboje su putovali sa senatorkom Haris tokom predizbornog putovanja u Arizonu 8. oktobra.

Kamala Haris nije bila u bliskom kontaktu sa obolelim osobama dva dana uoči utvrđivanja dijagnoze, saopštila je kampanja Džozefa Bajdena. Tokom leta sa Alen i članom posade čiji su testovi bili negativni pre i posle puta, Kamala Haris je nosila masku, navodi se u saopštenju.

Kandidatkina za potpredsednicu, čiji je test na koronavirus u sredu bio negativan – a planirano je da bude testirana i u četvrtak, nameravala je da intenzivira putovanja uoči predsedničkih izbora koji se održavaju 3. novembra na kojima su kandidati aktuelni predsednik Donald Tramp i predstavnik demokrata Džozef Bajden.

Haris je u četvrtak trebalo da boravi u Severnoj Karolini, državi u kojoj je otpočelo rano glasanje, i nalazi se na ruti kampanje Donalda Trampa.

Suprug kandidatkinje Haris Dag Emof otkazaće put planiran za četvrtak, ali će prisustvovati događajima zakazanim za petak, imajući u vidu da su oboje bili negativni na Kovid 19 na nekoliko uzastopnih testova, saopštila je kampanja Džoa Bajdena.

Predsednik Donald Tramp je prethodno tokom meseca oboleo od koronavirusa – provevši zbog toga tri dana na lečenju u vojnoj bolnici Volter Rid u vašingtonskom predgrađu Betezdi.

Prvi javni nastup od izlaska iz bolnice imao je prošle subote u Beloj kući. U utorak je objavljeno da je predsednik Tramp negativan na koronavirus. Od početka nedelje je održao tri predizborna mitinga na Floridi, Pensilvaniji i Ajovi.

Četvrti je najavljen u četvrtak u Severnoj Karolini.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG