Linkovi

DF priprema proteste zbog najave krivičnog gonjenja Medojevića


Lider PZP-a Nebojša Medojević (rtcg.me)
Lider PZP-a Nebojša Medojević (rtcg.me)

Opozicioni Demokratski front najavio je da će organizovati nove proteste zbog pokretanja istrage Specijalnog državnog tužilaštva protiv njihovog lidera Nebojše Medojevića, koga sumnjiče da je navodno bio kriminalne organizacije Duška Kneževića optužene za pranje novca.

Jedan od lidera tog saveza, Andrija Mandić, najavio je u Skupštini Crne Gore da Demokratski front planira da organizuje proteste koji bi za cilj imali "rušenje režima i obezbjeđivanje uslova za fer izbore".

"Demokratski front planira, osmišljava, da zajedno sa drugima iz opozicije organizuje velike proteste jer slobodu nikad niko nije dobio onako”, rekao je Mandić poslanicima.

Prema njegovim riječima, “mi imamo veliki kredit, jer svaki protest koji je režim ugušio u krvi, to nisu izgubljeni protesti i uvijek se mogu obnoviti".

“DF iskazuje spremnost da, poslije svih progona naših političara, posebno Nebojše Medojevića, kao i nemogućnosti dobijanja tehničke vlade, predložimo svima da izađemo na ulice i snagom naroda srušimo ovaj režim i dobijemo poštene izbore za godinu dana", rekao je Mandić.

Najava protesta uslijedila je nakon što je SDT zatražilo od Skupštine da Medojeviću skine poslanički imunitet, kako bi bilo omogućeno njegovo krivično gonjenje, tvrdeći da je lider Pokreta za promjene, članice DF-a, navodno uzeo od 10,000 “prljavih” eura od optuženog odbjeglog biznismena Duška Kneževića, čije su kompromitujuće medijske objave posljednjih nedjelja uzdrmale crnogorsko tužilaštvo.

Predmetni tekst SDT, na brutalno providan način, bez opisa motiva i radnje pranja novca-povraćaja onome koji pere novac, kroz primitivnu montažu i iskaz svjedoka saradnika, ubacuje NM, u potpuno neprirodan i neodrživ kontekst, sa jasnom i neskrivenom željom da na taj način izvrši sistemsku odmazdu nad njim, a za račun političkih nalogodavaca", saopštio je Medojevićev advokatski tim, ocjenjujući da je riječ o političkom progonu lidera opozicije.

Oni navode da je, “za razliku od svjedoka saradnika u predmetu za pokušaj terorizma Saše Sinđelića, osobe sa istorijom psihičkih bolesti, sada je izbor pao na vozača okrivljenog Duška Kneževića, bivšeg pripadnika policije”.

“Da nije tužno i veoma ozbiljno bilo bi smiješno", navodi se u saopštenju Medojevićevih advokata.

Protesti DF-a iz 2015. okončani su nasiljem i upotrebom velike količine suzavca od strane policije, a godinu kasnije njihovi lideri okrivljeni, pa i osudjeni na po pet godina zatvora zbog umiješanosti u pokušaj državnog udara.

XS
SM
MD
LG