Linkovi

Bajden primio vakcinu protiv Kovida 19


Bajden vakcinisan protiv koronavirusa
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:44 0:00

Bajden vakcinisan protiv koronavirusa

Džozef Bajden, izabrani američki predsednik, primio je vakcinu protiv koronairusa kompanije "Fajzer" u bolnici u američkoj državi Delaver.

Apelujem na građane da se vakcinišu kada to bude dostupno. Nemaju zbog čega da brinu”, rekao je Bajden nakon vakcinacije.

Pozvao je građane da budu strpljivi jer će, kako je rekao, biti neophodno vreme da se obezbedi vakcina za sve Amerikance. Takođe, od građana je zatražio da primenjuju preporuke stručnjaka i uzdrže se od putovanja za božićne i novogodišnje praznike.

Izabrani američki predsednik rekao je i da admnistracija aktuelnog predsednika Donalda Trampa zaslužuje priznanje zbog vakcine protiv koronavirusa.

U Sjedinjenim Državama je do sada odobrena upotreba vakcina protiv Kovida 19 – čiji su proizvođači farmaceutske kompanije “Fajzer/Bajontek“ i „Moderna“.

Sjedinjene Države najpogođenija su svetska država pandemijom Kovida.

Prema podacima Univerziteta Džons Hopkins broj obolelih od Kovida 19 bliži se brojci od 18.000.000. Od posledica te bolesti preminulo je 318.602 građana.

Američki Kongres trebalo bi u ponedeljak da glasa o novčanom paketu pomoći pogođenih pandemijom koronavirusa u vrednosti od 900 milijardi dolara namenjenog pojedinicima i privrednicima.

Uključuje jednokratnu isplatu sume od 600 dolara građanima, kao i nedeljnu isplatu nezaposenima u iznosu od 300 dolara nedeljno.

Kongres nastoji da novčani paket pomoći bude uključen u zakonsko rešenje o finansiranju programa američke Vlade u iznosu od 1,4 hiljade milijardi dolara koji će važiti do septembra 2021.

XS
SM
MD
LG