Linkovi

U Crnoj Gori osam preminulih, 643 novoinficirana Kovidom 19


Ilustracija - Ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva Kovida 19 u Crnoj Gori iznosi 8.356. (Foto: AP Photo/Evgeniy Maloletka)
Ilustracija - Ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva Kovida 19 u Crnoj Gori iznosi 8.356. (Foto: AP Photo/Evgeniy Maloletka)

Crnogorske zdravstvene vlasti saopštile su u srijedu da su laboratorije koje se bave Kovid dijagnostikom u posljednja 24 sata registrovale 643 novoinficirana koronavirusom, a prijavljeno je i osam smrtnih slučajeva.

"Laboratorije Instituta za javno zdravlje (IJZ), druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su od poslednjeg presjeka završile analizu 1.758 uzoraka na novi koronavirus među kojima je ukupno registrovano 643 novopozitivnih slučajeva infekcije sa SARS-CoV-2”, saopšteno je danas iz Instituta za javno zdravlje Crne Gore, navodeći da je od tog broja 367 iz Podgorice.

Prema saopštenju IJZ, od u odnosu na presjek prethodnoog dana tom Institutu je prijavljeno osam smrtnih ishoda povezanih sa Kovidom 19, i to kod pet pacijenata iz Podgorice i po jednog iz Ulcinja, Budve i Herceg Novog, od kojih je najstariji imao 86, a najmlađi 55 godina.

“Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom od početka juna mjeseca iznosi 355 a od početka godine 364", ističe se u saopštenju IJZ.

Prema statistici Instituta, u posljednja 24 sata prijavljen je oporavak kod 246 pacijenata, a ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva Kovida 19 u Crnoj Gori iznosi 8.356.

Od početka epidemije u zemlji, sredinom marta, ukupno je registrovano 25.509 slučajeva infekcije koronavirusom.

XS
SM
MD
LG