Linkovi

Vučić: Biću nosilac liste Srpske napredne stranke na izborima


Boriću se za svaki glas, a ne za prikaz lažne demokratije: Aleksandar Vučić (Foto: REUTERS/Denis Balibouse)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će biti nosilac liste
Srpske napredne stranke na predstojećim parlamentarniim izborima u Srbiji.

„Boriću se za svaki glas, a ne za prikaz lažne demokratije“, rekao je Vučić tokom posete kasarni „Topčider“ u razgovoru sa novinarom televizije Pink – koja važi za medij blizak vladajućim strukturama.

"Ni od koga neću da tražim da glasa za Šešelja, Šapića, Gocu Čomić, Čanka, moliću ljude da glasaju za Srpsku naprednu stranku, a ne za Socijalističku partiju Srbije ili bilo koga drugog, osim ako ne budemo u koaliciji", rekao je Vučić.

On je rekao da je glasanje, kako se izrazio, sveta stvar i da ljudi nemaju prava da se ponašaju neodgovorno. Istakao je da građani ne odlučuju samo o svojoj sudbini, već i o sudbini svoje dece i roditelja, ali i svoje države.

"Ja ću tražiti od građana odgovornost. Tražiću poštovanje rezultata i rada", istakao je Vučić.

Predsednik Srbije rekao je da treba da se sastane sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i da veruje da će ključna tema razgovora biti Kosovo. Naglasio je da su svi razgovori o Kosovu teški, jer kako je ukazao, svako rešenje koje bude dolazilo spolja, ili od Albanaca, odnosiće se na priznavanja Kosova.

"Moramo da pronađemo formulu za normalizaciju koja će biti bez toga", rekao je Vučić i dodao da u ovom trenutku ne vidi rešenje koje bi bilo podjednako nezadovoljavajuće i za Beograd i Prištinu, a da je nekada to mogao.

“Ne znam kada će biti nastavljeni ali smatram da stvari na kraju uvek moraju da se reše razgovorom”, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je ukazao i da reakcija ministra zdravlja Zlatibora Lončara o Crnogorcima na funkcijama nije bila dobra i da ga je zamolio da se izvini.

"Mi moramo da imamo jednaka prava i jednake uslove, jednaka pravila za sve. Jednaka za Crnogorce i Srbe i da pokažemo razliku između nas i njih i da se tom razlikom ponosimo, nadajući se da je neće biti u budućnosti", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je ukazao i da želi dobre odnose sa Crnom Gorom, ali i da govori o položaju srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG