Linkovi

Srpski ministar zdravlja: Gledam da Crnogorci ne rade u mom resoru


Ministar zdravlja u Vladi Repubilke Srbije Zlatibor Lončar na TV O2

Gostujući na televiziji, ministar zdravlja u Vladi Repubilke Srbije Zlatibor Lončar na pitanje da li ima Crnogoraca u zdravstvu, odgovorio je da vodi politiku da Crnogoraca ne bude u njegovom resoru.

"Gledam da ih nema. Srbija ima dovoljno onih koji znaju srpski da pričaju i koji zaslužuju da budu. Ne omalovažavam nikoga. Jednostavno, ako želite da živite u Beogradu, ako želite da budete direktor ili na na nekoj funkciji, naučite srpski", ocenio je Lončar gostujući na srpskoj TV O2.

"U Crnoj Gori se desio narod. Milo (Đukanović) je potcenio narod, a precenio neke koji rade oko njega koji su mu obećavali da će stvar da drže pod kontrolom. On je sve nervozniji, narod ima svoju misiju u kojoj ne može da izgubi. Vidite, imate sada na zajedničkom stavu narod i državu Srbiju koja ne pravi loše poteze koja filigranski vode dobru politiku tamo", kazao je Lončar.

Srpski ministar zdravlja kritikovao je ponašanje pojedinih direktora srpskih preduzeća poreklom Crnogoraca, koji, kako je kazao, još nisu naučili srpski jezik i naglasio da se, kao ministar zdravlja, "trudi da ne zapošljava Crnogorce u svom resoru".

"Mi u Crnoj Gori nemamo ni jednog direktora ili bilo šta da se izjašnjava kao Srbin, a ovde na mnogo vodećih mesta imamo te Crnogorce koji još nisu ni srpski naučili, ne znaju srpski da pričaju", kazao je Lončar.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG