Linkovi

Tviter suspendovao naloge koji pokušavaju da premoste blokiranje Trampa


Arhiva - Suspendovan nalog tadašnjeg predsednika SAD Donalda Trampa na Tviteru, 6. januara 2021.
Arhiva - Suspendovan nalog tadašnjeg predsednika SAD Donalda Trampa na Tviteru, 6. januara 2021.

Tvitter je u četvrtak potvrdio da je povukao sa mreže nekoliko naloga preko kojih je pokušano da se kroz pomociju njegovih blogova zaobiđe zabrana oglašavanja na toj mreži za bivšeg predsednika Donalda Trampa.

Bivši predsednik je početkom ove nedelje pokrenuo stranicu na svom veb sajtu obećavajući komentare "direktno sa stola Donalda Trampa".

Stranica je objavljena neposredno pre nego što je Fejsbukov nezavisni nadzorni odbor u sredu podržao zabranu za Trampa na toj platformi.

Tviter nalozi sa imenima koja asociraju na Tampove teme i kojima se nastoje pojačati postovi Trampove veb stranice, uklonjeni su sa mreže, navode u toj kompaniji.

"Kao što je navedeno u našoj politici banovanja, preduzećemo mere suspendovanja naloga koji imaju očiglednu nameru da zamene ili promovišu sadržaj povezan sa suspendovanim nalogom", rekao je portparol Tvitera za AFP.

Tviter je saopštio da je trajno suspendovao Trampov nalog nakon smrtonosne pobune na Kapitolu 6. januara, jer postoji rizik da će dodatno podsticati nasilje, nakon višemesečnih tvitova koji osporavaju pobedu Džoa Bajdena na predsedničkim izborima.

XS
SM
MD
LG