Linkovi

Tramp potpisao pomilovanja poslednjeg dana na funkciji


Arhiva - Predsednik Donald Tramp izlazi iz medicinskog centra Volter Rid na povratku u Belu kuću nakon što je primio tretman protiv Kovida 19, 5. oktobra 2020.
Arhiva - Predsednik Donald Tramp izlazi iz medicinskog centra Volter Rid na povratku u Belu kuću nakon što je primio tretman protiv Kovida 19, 5. oktobra 2020.

Odlazeći američki predsednik Donald Tramp pomilovao je 73 osobe i ublažio kazne za još 70 osoba, saopštila je Bela kuća rano u sredu, nekoliko sati pre kraja njegovog mandata.

Među pomilovanima je i bivši menadžera kampanje i viši savetnika Stiv Benon, koji je optužen za prevaru hiljada investitora koji su verovali da daju novac za projekat izgradnje zida duž južne američke granice. Tužioci su tvrdili da je Benon umesto toga iskoristio više od milion dolara za plaćanje službenih i ličnih troškova kampanje.

Takođe je pomilovan i Eliot Brojdi, bivši najviši Trampov sakupljač sredstava koji se prošle godine izjasnio krivim za kršenje zakona o stranom lobiranju.

Tramp je preinačio kaznu bivšem gradonačelniku Detroita Kvameu Kilpatriku, koji je služio više od 20 godina zatvora zbog korišćenja položaja izabranog zvaničnika za iznuđivanje, primanje mita i prevaru.

Predsednik je takođe pomilovao Dvejna Kartera mlađeg, repera poznatog pod imenom Lil Vejn, koji je priznao krivicu federalne optužnice za oružje.

Tramp je već izdao niz pomilovanja za dugogodišnje saradnike i pristalice, uključujući još jednog bivšeg menadžera kampanje Pola Manaforta, savetnika Rodžera Stouna, njegovog prvog savetnika za nacionalnu bezbednost Majkla Flina i Čarlsa Kušnera, oca svog zeta.

XS
SM
MD
LG