Linkovi

Broj novozaraženih 120, jedna osoba preminula


ARHIVA - Ljudi koji sumnjaju da su zaraženi koronavirusom čekaju ispred ulaza u Kliniku za tropske i infektivne bolesti Kliničkog centa Srbije, 26. juna 2020. (Rojters, Marko Đurica).

U poslednja 24 sata, do utorka u 15 sati, u Srbiji je jedna osoba preminula od koronavirusa, a registrovano je 120 novozaraženih na testiranih 7.076 ljudi, objavljeno je na sajtu covid19.rs.

U bolnicama se od korona virusa leči 286 ljudi, dok je 19 na respiratorima. Ukupan broj preminulih je 757, a procenat smrtnosti iznosi 2,22 odsto.

Od početka epidemije registrovana su 34.072 slučaja korona virusa, a testirane su 1.166.882 osobe.

Na Kosovu su od posledica Kovida 19 preminule tri osobe, dok su zabeležena još 34 nova slučaja.

Dačić sa ruskim ambasadorom o koronavirusu

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je ambasadora Rusije Aleksandra Bocan–Harčenka, sa kojim je između ostalog razgovarao i o perspektivama za prevazilaženje posledica koje je ostavila pandemija koronavirusa, kako na zdravstvenom, tako i na ekonomskom planu.

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, istaknuta je važnost koju će za čitav svet imati proizvodnja i primena vakcina protiv Kovida, "u cilju smanjenja opasnosti za zdravlje stanovništva i za normalizaciju života i ekonomskih tokova".

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG