Linkovi

Savetnik za nacionalnu bezbednost Bele kuće pozitivan na koronavirus


Robert O'Brajen, savetnik za nacionalnu bezbednost Bele kuće (D) i američki predsednik Donald Tramp (L) Foto: REUTERS/Tom Brenner
Robert O'Brajen, savetnik za nacionalnu bezbednost Bele kuće (D) i američki predsednik Donald Tramp (L) Foto: REUTERS/Tom Brenner

Robert O'Brajen, savetnik za nacionalnu bezbednost Bele kuće, pozitivan je na koronavirus, saopštila je Bela kuća.

"Ima blage simptome, nalazi se u samoizolaciji i radi sa bezbedne lokacije van Bele kuće. Ne postoji rizik izloženosti predsednika ili potpredsednika. Rad Saveta za nacionalnu bezbednost nastavlja se bez prekida", navodi se u saopštenju Bele kuće.

Na pitanje da prokomentariše vest o O'Brajenu, Tramp je novinarima rekao da nije u skorije vreme video svog savetnika i da nije znao kada je testiran pozitivno na koronavirus.

O'Brajen je najviši zvaničnik administracije predsednika Donalda Trampa koji je pozitivan na koronavirus. Nedavno se vratio sa diplomatske misije iz Evrope gde se sastajao sa britanskim, francuskiom, nemačkim i italijanskim zvaničnicima. Poslednji put sa predsednikom Trampom viđen je 10. jula tokom posete Američkoj južnoj komandi.

Broj obolelih od koronavirusa širom sveta premašio je šesnaest miliona. U Sjedinejnim Državama obolelo je 4,2 miliona ljudi, a najmanje 147.000 je preminulo.

XS
SM
MD
LG