Linkovi

Majk Pens i njegova supruga nemaju koronavirus


Potpredsednik Sjedinjenih Država i čelnik državnog tela za suzbijanje koronavirusa Majk Pens (Foto: Reuters)
Potpredsednik Sjedinjenih Država i čelnik državnog tela za suzbijanje koronavirusa Majk Pens (Foto: Reuters)

Potpredsednik Sjedinjenih Američkih Država Majk Pens i njegova supruga bili su negativni na testu na koronavirus, objavila je predstavnica za medije američkog potpredsednika.

"Sa zadovoljstvom mogu da objavim da je rezultat testa na Covid-19 potpredsednika Pensa i njegove supruge Karen Pens bio negativan", objavila je na društvenoj mreži Kejti Miler.

Prethodno je potpredsednik SAD-a, koji je i čelnik državnog tima za suzbijanje koronavirusa, izjavio je da će se testirati na nakon što je član njegovog kabineta bio pozitivan na testu na tu bolest respiratornih organa.

“Uprkos tome što je lekar Bele kuće ukazao da ne postoje razlozi za verovanje da sam bio izložen i da nema potrebe za testiranjem - imajući u vidu da sam potpredsednik države i čelnik tima za borbu protiv koronavirusa - ja i moja supruga ćemo se testirati tokom popodneva", rekao je Pens tokom obraćanja medijima članova tima koji predvodi i predsednika SAD-a Donalda Trampa.

Kejti Miler, predstavnica za medije američkog potpredsednika, potvrdila je u petak da je neimenovani član kabineta američkog potpredsednika Majka Pensa bio pozitivan na testu za koronavirus. Tada je saopštila i da predsednik Donald Tramp i potpredsednik Pens nisu bili u bliskom kontaktu sa tom osobom.

“U skladu sa preporukama Centara za kontrolu bolesti provereno je sa kim je ta osoba bila u kontaktu”, navela je Miler - objavio je Rojters.

Stefani Grišam, portparokla Bele kuće, saopštila je prethodne nedelje da nije bilo potrebe za testiranjem američkog potpredsednika posle večere sa zvaničnikom brazilske vlade za koga se ispostavilo da je pozitivan na koronavirus.

Nalaz američkog predsednika Trampa, koji se testirao prošle sedmice, bio je negativan, objavio je njegov lekar.

Dvojica članova Predstavničkog doma Mario Diaz-Balart sa Floride i Ben Mekadams iz Jute, u sredu su dobili pozitivne rezultate testa, i prvi su članovi Kongresa koji su oboleli od te respiratorne bolesti.

XS
SM
MD
LG