Linkovi

Boris Džonson zaražen koronavirusom


Britanski premijer Boris Džonson nastaviće da vodi vladu putem video-konferencija
Britanski premijer Boris Džonson nastaviće da vodi vladu putem video-konferencija

Britanski premijer Boris Džonson objavio je da je pozitivan na koronavirus i da je u samoizolaciji, ali da će i dalje voditi vladu u borbi sa pandemijom.

Portparol Dauning strita rekao je da 55-godišnji Džonson ima blage simptome, prenosi Rojters.

"U protekla 24 sata osetio sam blage simptome i test je pokazao da sam pozitivan na koronavirus. Sad sam u samoizolaciji, ali ću nastaviti da vodim vladu putem video konferencija u borbi protiv virusa" rekao je Džonson.

Nije jasno da li će i osoblje u Dauning stritu i ministri morati da se izoluju budući da su bili u kontaktu sa Džonson proteklih dana.

Vlada je prethodno saopštila da Džonson ima opciju da svoje dužnosti prebaci na sekretara za spoljne poslove Dominika Raba ako je neophodno.

U Velikoj Britaniji do sada je umrlo 578 osoba od koronavirusa, a broj obolelih je čak 11.658, prenosi Rojters. Velika Britanija je sedma po broju obolelih na svetu, posle SAD, Kine, Italije, Španije, Francuske, Irana.

I britanski princ Čarls, koji ima 71 godinu, ima koronavirus. Saopšteno je da se princ dobro oseća i da je u samoizolaciji u rezidenciji u Škotskoj, dok je njegova supruga Kamila negativna na koronavirus.

XS
SM
MD
LG