Linkovi

Rend Pol prvi senator pozitivan na koronavirus


Senator Rend Pol (Foto: Reuters)

Američki senator Rend Pol objavio je da je bio pozitivan na testu na koronavirus – čime je postao prvi senator kome je potvrđeno to oboljenje respiratornih organa.

Na profilu njegove društvene mreže objavljeno je da nije imao simptome, kao i da nije bio u kontaktu sa osobama za koje je bilo poznato da su nosioci virusa. Ukazao je da se testirao iz predostrožnosti zbogg čestih putovanja i boravka na raznim događajima.

Takođe, Senator Mit Romni objavio je da je dobio preporuku da se samoizoluje pošto je bio u polovom društvu prethodnih dana. Romni je rekao da će se testirati-uprkos tome što nema simptome koronavirusa.

Isto je sugerisano i senatoru Majku Liju koji je, međutim, ukazao da se neće testirati na koronavirus.

Dvojica članova Predstavničkog doma Mario Diaz-Balart sa Floride i Ben Mekadams iz Jute, u sredu su dobili pozitivne rezultate testa, i prvi su članovi Kongresa koji su oboleli od te respiratorne bolesti.

Objava senatora Renda Pola bila je na meti kritičara na društvenim mrežama, imajući u vidu da mnogi građani SAD-a nisu u mogućnosti da se testiraju na koronavirus, pošto im predstavnici zdravstvenog sistema ukazuju da je to moguće učiniti ukoliko imaju simptome ili su bili u društvu osobe za koju je poznato da je nosilac virusa.

Centri za kontrolu bolesti objavili su da se u Sjedinjenim Državama očekuje proširenje testnih kapaciteta.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG