Linkovi

Policija: Zaplijenjeno pet tona kokaina u vodama Venecuele, među uhapšenima i crnogorski državljani


ARHIVA - Policajac nosi zaplenjeni kokain, 5. avgusta 2019. u vojnoj bazi u Kostariki (Foto: Reuters/Juan Carlos Ulate)
ARHIVA - Policajac nosi zaplenjeni kokain, 5. avgusta 2019. u vojnoj bazi u Kostariki (Foto: Reuters/Juan Carlos Ulate)

Crnogorska policija saopštila je da je, kao rezultat saradnje Uprave policije i partnerskih službi Velike Britanije i Mornarice Kraljevine Holandije, u vodama Venecuele realizovana međunarodna policijska akcija u kojoj je zaplijenjeno više najmanje pet tona kokaina i uhapšeni državljani Crne Gore.

“Postupajući po informacijama koje je Uprava policije Crne Gore uputila partnerskim službama Velike Britanije, u vodama Venecuele, u Arubi, realizovana je velika medjunarodna policijska akcija u kojoj je za sada zaplijenjeno više od jedne tone kokaina”, saopštila je crnogorska Uprava policije (UP), koja je kasnije saopštila da je na brodu za sada pronađeno još četiri, a ukupno pet tona te droge.

Uprava policije u saopštenju za javnost navodi da je kokain zaplijenjen na brodu “Aressa”, objašnjavajući da je taj brod "lociran i opsereviran cijelom rutom plovidbe duž Južne Amerike, sa posebnim mjerama nadzora pri svakom ulasku i izlasku iz luka".

“Nakon dobijanja operativnog podatka da je kokain ubačen na Arresu, Mornarica Kraljevine Holandije je u Arubi presrela brod i započela detaljan pretres koji je i dalje u toku”, navodi se u saopštenju UP i dodaje da su “slobode lišeni i crnogorski državljani koji su bili članovi posade”

Policija navodi da se sumnja da je kokain brodom Aressa trebao biti prokrijumčaren iz Kolumbije do jedne od luka u Zapadnoj Evropi.

“Nastavlja se dalja pretraga, a o rezultatima ćemo javnost blagovremeno obavijestiti”, navodi Uprava policije u saopštenju.

XS
SM
MD
LG