Linkovi

Na brodu u Filadelfiji zaplenjen kokain u vrednosti od milijardu dolara


Brod MSC Gayane usidren u luci u Filadelfiji
Brod MSC Gayane usidren u luci u Filadelfiji

Federalne vlasti zaplenile su 16,5 tona kokaina u vrednosti od više od milijardu dolara sa jednog broda u Filadelfiji, saopštio je Sekretarijat za pravosuđe SAD. Crnogorski mediji prenose da je među uhapšenima i crnogorski državljanin Ivan Đurašević.

Federalni agenti ukrcali su se na teretni brod MSC Gayane koji je bio usidren u Filadelfiji i našli kokain spakovan u sedam kontejnera.

Uhapšena su dva člana posade broda Ivan Đurašević i Fonofave Tiasaga. Obojica su policiji rekli da su pomogli da se u brod utovari kokain, piše u krivičnoj prijavi.

Federalni tužičac Vilijam Meksvejn, koji je baziran u Filadelfiji, napisao je na Tviteru da je količina zaplenjenog kokaina mogla da ubije "milione ljudi" i da je okvirna vrednost zaplenjene droge više od milijardu dolara.

Teretni brod je u proteklih mesec dana prošao kroz Čile, Peru, Kolumbiju i Panamu.

Kompanija MSC (Mediterranean Shipping Company) saopštila je da je upućena u incident, ali i da godinama sarađuje sa nadležnima u SAD na suzbijajju trgovine narkoticima.

Zaplenjena količina kokaina je jedna od najvećih u američkoj istoriji, uključujući i zaplenu 21 tone kokaina u Kaliforniji 1989. i 14 tona u Teksasu iste godine.

XS
SM
MD
LG