Linkovi

Luka Bar: Zaplijenjen kokain u vrijednosti 2,5 miliona eura


Ilustracija (Uprava policije/rtcg.me)
Ilustracija (Uprava policije/rtcg.me)

Crnogorske vlasti saopštile su u subotu da su policijski i carinski službenici, u koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, u jednom od kontejnera u Luci Bar otkrili i zaplijenili pošiljku od 31,5 kilograma kokaina vrijednog 2,5 miliona eura.

U zajedničkom saopštenju za medije Uprave policije i Uprave carina navodi se da je “primjenom sistemske analize rizika… otkrivena praškasta materija za koju se sumnja da je opojna droga kokain, težine 31,5 kilograma”.

"Ona je bila sakrivena u specijalnom dijelu kontejnera koji je pristigao u Luku Bar iz inostranstva", piše u saopštenju i dodaje da je vrijednost zaplijenjene droge na tržištu narkotika procijenjena na oko dva i po miliona eura.

Prema navodima policijskih i carinskih vlasti, Više državno tužilaštvo u Podgorici, Uprava policije i Uprava carina preduzimaju dalje koordinirane mjere i radnje".

Za sada nema informacije o hapšenjima, a portal Vijesti javio je, pozivajući se na nezvanične izvore, da je brod u kome je pronađena droga doplovio iz Indije, odakle je prevozio luk.

Isti izvor navodi da bijeli prah nije pronađen među povrćem, već kod rashladnih uređaja za kontejnere, prije nego što je upućen na analizu u Forenzički centar u Danilovgrad.

XS
SM
MD
LG