Linkovi

Tri osobe uhapšene zbog šverca droge na "Jadranu"


Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore saopštilo je da su tri osobe, od kojih dvojica pripadnika Vojske Crne Gore, uhapšene pod sumnjom da su na školskom brodu "Jadran" pokušale da prokrijumčare 60 kilograma kokaina, čija je ulična vrijednost pet miliona eura.

Specijalni tužilac Saša Čađenović rekao je na konferenciji za novinare da je tužilaštvo pokrenulo su saopštili da su pokrenuli postupak protiv pet osoba, kao i da su dvije od tri uhapšene osobe pripadnici vojske.

“Na brodu je pronađeno oko 60 kilograma kokaina visoke čistoće, kao i dva komada vatrenog oružja sa izbrisanim serijskim brojevima i veća količina municije”, rekao je Čađenović i dodao da policija traga za još dvije osobe.

On je rekao da je policija izvršila pretrese na više lokacija i uzela snimke sa nadzornih kamera, te da je saslušano više desetina osoba.

"Sumnja se da je ta kriminalna grupa imala namjeru da pomorskim putem sa teritorije Crne Gore transportuje drogu i oružje prema lukama u Turskoj", kazao je Čađenović i dodao da je sa drogom trebalo da bude transportovano i oružje.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić naveo je da su prve informacije o švercu droge dobili od vojno-obavještajnih struktura i ANB-a, te da su tužilaštvo i policija prije više mjeseci započeli prikupljanje dokaza o grupi koja se bavila prodajom droge “međunarodnih razmjera”.

Zvaničnici Ministarstva odbrane Crne Gore saopštili su da je ovo prvi slučaj krijumčarenja droge na školskom jedrenjaku, koji je nakon raspada SFRJ ostao u vlasništvu Crne Gore i predmet je spora sa susjednom Hrvatskom.

"Ovakvi pojedinačni slučajevi neće uticati na većinu naših kolega koji časno obavljaju svoj posao", poručio je pukovnik Aleksandar Pantović.

XS
SM
MD
LG