Linkovi

Četvrta pobeda Kingsa u nizu, Bjelica ponovo odličan


Nemanja Bjelica u duelu sa Eronom Gordonom (Foto: AP/John Raoux)
Nemanja Bjelica u duelu sa Eronom Gordonom (Foto: AP/John Raoux)

Još jedno veče u NBA, još jedna pobeda Sakramento Kingsa - druga u poslednja 24 sata, četvrta uzastopna i peta ukupno na prvih osam utakmica.

Tim iz kalifornijske prestonice ostvario je i drugi trijumf na Floridi u dva dana - ovog puta u Orlandu - 107:99 i to im je treća pobeda na gostovanjima ove sezone.

Nemanja Bjelica još jednom je bio sjajan kao starter, postigao 21 poen (5-8 dvojke, 3-5 trojke, 2-4 penali), uz 8 skokova, 2 ukradene lopte, po 1 ukradenu loptu i blokadu za 30 minuta. Pored srpskog reprezentativca istakli su se Badi Hild (25 poena, 11 skokova) i Vili Koli-Stajn (14 poena, 11 skokova), koji su ostvarili "dabl-dablove".

Kod poraženih, crnogorski internacionalac Nikola Vučević, takođe je imao "dabl-dabl" - po 15 poena (5-9, 0-2, 5-6) i skokova, 5 asistencija, po 1 ukradena lopta i blokada za 27 minuta.

Od ostalih košarkaša iz Srbije, aktivni su bili Miloš Teodosić i Boban Marjanović, čiji su Klipersi, uprkos dvocifrenom vođstvu na poluvremnu, doživeli prilično ubedljiv poraz u Oklahoma Sitiju - 128:110 za tim, u kojem je pomoćni trener srpski stručnjak Darko Rajaković.

Teodosić je igrao nepunih 7 minuta, pogodio jedini pokušaj iz igre - trojku, imao blokadu i 3 izgubljene lopte, dok je Marjanović za 10 minuta postigao 5 poena (1-2 dvojke, 3-6 penali), imao 2 skoka, 3 blokade, ukradenu, ali i 3 izgubljene lopte.

Domaće, kojima je to bila druga pobeda zaredom, posle četiri uzastopna poraza, predvodili su Rasel Vestbruk i Pol Džordž sa po 32 poena, s tim što je Džordž imao i "dabl-dabl" zbog 12 skokova, a Vestbruk pridodao i 8 asistencija.

XS
SM
MD
LG