Linkovi

Nove pobede Denvera i Sakramenta, Jokić se odmarao, Bjelica odličan


Duel Nikole Jokića i Tristana Tompsona na utakmici u Klivlendu (Foto: AP/Tony Dejak)
Duel Nikole Jokića i Tristana Tompsona na utakmici u Klivlendu (Foto: AP/Tony Dejak)

Košarkaši Denvera i Sakramenta nastavljaju sa pobedama na startu 73. NBA sezone. Nagetsi su manje od 24 sata posle trijumfa u Čikagu, slavili i u Klivlendu - mnogo lakše - 110:91, dok su Kingsi u Atlanti deklasirali Hokse - 146:115 i stigli do pete uzastopne pobede. S obzirom na prvi poraz Milvokija (117:113 u Bostonu), jedini tim koji trenutno ima duži niz trijumfa od Sakramenta su zvanični šampioni Golden Stejt Voriorsi.

Denver je gostovanje u Klivlednu iskoristio da odmori startere, uključujući i Nikolu Jokića, koji je igrao svega 22 minuta, postigao 4 poena (2-4 dvojke, 0-1 trojke), uz 6 skokova, 3 asistencije, po jednu ukradenu loptu i blokadu. Devet igrača tima iz Kolorada igralo je između 20 i 30 minuta, a priliku je od svih rezervista najbolje iskoristio Huančo Eranangomes, koji je postigao 23 poena.

Sakramento je protutnjao kroz Atlantu na krilima mladog plejmejkera Dierona Foksa, koji je ostvario prvi "tripl-dabl" u karijeri - 31 poena, 15 asistencija, 10 skokova, ali su ponovo odlično odigrali i Badi Hild sa 27 poena i Nemanja Bjelica, koji je bez obzira na nešto manju minutažu (24 minuta), završio sa 19 poena (4-6, 3-5, 2-2), 3 asistencije, po 2 skoka i ukradene lopte.

Kingsi su trenutno, sa skorom 6-3, drugi u diviziji Pacifik, iza Voriorsa, i predstavljaju verovatno najprijatnije iznenađenje na početku nove sezone, a velike zasluge za to ima i menadžment kluba na čelu sa Vladom Divcem i Peđom Stojakovićem.

S druge strane, Los Anđeles Klipersi Miloša Teodosića i Bobana Marjanovića doživeli su drugi uzastopni poraz - 122:113 u Filaldefiji. Marjanović je imao najzapaženiju partiju od početka sezone, ostvario prvi "dabl-dabl" - 15 poena (5-7 dvojke, 5-6 penali), 11 skokova, 3 blokade, po jedna ukradena lopta i asistencija za 23 minuta, dok je Teodosić igrao samo 5 minuta, promašio oba šuta iz igre i zabeležio 2 asistencije. Kod Siksersa, dominirao je Džoel Embid sa 41 poenom i 13 skokova.

XS
SM
MD
LG