Linkovi

Marković: Crna Gora neće prekinuti odnose sa Rusijom


Duško Marković premijer Crne Gore
Duško Marković premijer Crne Gore

Premijer Crne Gore Duško Marković izjavio je da Vlada Crne Gore neće prekinuti diplomatske odnose sa Ruskom Federacijom nakon presude za pokušaj terorizma na dan izbora 2016. godine.

Odgovarajući na pitanje poslanika Demokratskog fronta tokom premijerskog sata u parlamentu, Nebojše Medojevića, da li će Vlada prekinuti diplomatske odnose s Rusijom nakon presude u kojoj se, kako je Medojević naveo, tvrdi da su državni organi i službe te države učestvovale u pokušaju ubistva tadašnjeg premijera, Duško Marković je rekao da Medojević krivotvori navode u svom pitanju.

„Previdjeli ste činjenicu da su u optužnici navedeni bivši agenti nekih službi, a ne oni koji sada rade u tim službama. Vjerovatno postoji razlog što su bivši”, rekao je Marković. “Takođe, nigdje ne stoji tvrdnja da su državni organi Rusije učestvovali u pokušaju ubistva tadašnjeg premijera", rekao je Marković.

On je rekao da Vlada Crne Gore neće prekinuti diplomatske odnose sa Rusijom, već će “strpljivo i razumno nastojati da odnose podigne na viši nivo”.

Marković je, pored ostalog, saopštio i da Crna Gora neće povlačiti ambasadora iz Rusije, te da to najviše zavisi od Moskve.

“Ne postoje rizici po mir i stabilnost zemlje, neće ih biti ni nakon donošenja pravosnažne presud”, rekao je crnogorski premijer u odgovoru na Medojevićevo pitanje o bezbjednosti u zemlji nakon izricanja presude u slučaju “Državni udar”.

XS
SM
MD
LG