Linkovi

Pojačani Vizardsi veruju da mogu do titule


Košarkaš Vizardsa Džon Vol na konferenciji za novinare tokom dana za medije u Vašingtonu
Košarkaš Vizardsa Džon Vol na konferenciji za novinare tokom dana za medije u Vašingtonu

Većina NBA timova predstavila je svoje stare i nove igrače, tokom takozvanog Dana za medije, kojim tradicionalno počinje predsezona u najjačoj košarkaškoj ligi sveta. Ovdašnji Vašington Vizardsi novi šampionat dočekuju sa nikad većim ambicijama, a novinare su dočekali u novoj dvorani za trening, koju će deliti sa svojom novoosnovanom filijalom - ekipom Kapitol Siti Go-Go.

Posle razočaravajuće sezone u kojoj su eliminisani već u prvom kolu plej-ofa, Vizardsi su se proteklog leta pojačali, a najzvučnije ime je svakako Dvajt Hauard, 32-godišnji centar, koji je sa Orlandom igrao u finalu plej-ofa, osam puta biran u All-Star tim i jednu od tri najbolje petorke lige, a tri puta i zvanično proglašen za najboljeg odbrambenog igrača NBA lige.

Tu su još i njegov vršnjak Džef Grin, koji je prethodne sezone igrao finale plej-ofa sa Klivlendom, i doskorašnji saigrač Miloša Teodosića u Klipersima - Ostin Rivers. Uz starosedeoce Džona Vola, Bredlija Bila, Otoa Portera i Markifa Morisa, Vizardsi na papairu imaju tim, koji bi mogao da se bori za vrh Istočne konferencije.

Košarkaš Vizardsa Bredli Bil tokom dana za medije u Vašingtonu
Košarkaš Vizardsa Bredli Bil tokom dana za medije u Vašingtonu

„Nema izgovora. Želimo da osvojimo titulu, što nije lako i ne kažemo da je garantovano, niti da će to biti šetnja u parku", kaže Bredli Bil, uz Džona Vola lider tima iz glavnog grada SAD.

"Znamo da nas čeka naporan rad, ali uprava je odradila sjajan posao, imamo tim, čini mi se da nikad nismo imali toliko opcija, od kada sam ja došao, možda čak i pre toga. Kada se kockice slože, samo je važno da se bacimo na posao i dobro počnemo sezonu“.

Pojačani Vizardsi veruju da mogu do titule
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:31 0:00

Trener Skot Bruks naglašava jednu drugu stvar, koja nije uvek bila odlika tima iz Vašingtona.

„Moramo da budemo povezani jedni s drugima mnogo bolje. Imali smo probleme, ali svi timovi ih imaju, ono što je važno jeste da ih brzo prevaziđemo, da imamo iskren dijalog jedni s drugima, da se poštujemo i idemo dalje. To smo ponekad uspevali, a ponekad ne. Ove sezone to će biti veoma važno. Ukoliko smo zaista posvećeni tome da igramo dobru košarku, moramo biti sposobni da to uradimo i to konstantno, ne samo kada se osećamo dobro ili odigramo dobro... moramo da shvatimo da svako želi da igra dobro, ali da kao saigrači moramo da imamo poštovanje jedni prema drugima i pomognemo jedni drugima da igramo dobro“.

​Kao i u prethodnih osam sezona, lopta će najčešće biti u rukama Džona Vola, prve zvezde tima, koji nema dilemu kada je reč o tome šta je neophodno da bi sezonu smatrao uspešnom.

„Titula. Za mene su uvek govorili da mogu da dođem do drugog kola plej-ofa, ali nikad dalje. Ne želim da budem jedan od tih igrača, tako da je moj sledeći korak finale Istroka, i nadam se finale plej-ofa, to je krajnji cilj. Mislim da ne bih mogao svoju karijeru da ocenim kao uspešnu ako ne osvojim titulu, tako da je to moj najvažniji cilj“.

Vol veruje da je tim dovoljno mlad i da i dalje postoji prostor za razvoj igrača, na putu ga zajedničkom cilju.

„Imam osećaj kao da smo još mladi, da imamo mogućnost da se igrači razvijaju, stignu na nivo na koji želimo. Bio sam povređen prošle sezone, mi kao tim smo imali povrede u prošlosti, nije bilo vreme da se ovaj tim rasturi. Verovatno, ako posle ove i sledeće sezone stvari ne funkcioništu, onda treba tražiti neke druge načine, ali mi i dalje možemo da se poboljšamo, da dostignemo cilj. Neki timovi odustaju brže, ali mislim da smo mi i dalje u dobroj poziciji“.

Ovogodišnja, 73. NBA sezona počinje u utorak 16. oktobra, a ligaški deo završava se 10. aprila 2019. godine.

XS
SM
MD
LG